Сочевиця в мультиварці

Зелена чечевиця з куркою в мультиварці

Щоб приготування вечері не забирало багато часу, скористаємося мультиварка. У цьому унікальному багатофункціональному приладі чечевиця з куркою вийде просто чудовою, причому без особливих труднощів. Послідовно обсмажуємо всі інгредієнти, заливаємо водою і залишаємо тушкуватися. Якщо хочете підсилити смак сочевичного страви, додайте в кінці приготування пару лаврових листочків, щіпку щалфея або розмарину.
Інгредієнти:

  • зелена сочевиця — 3 мультистакана;
  • куряче філе — 500 г;
  • морква — 2 шт.;
  • вода — 1 л;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • петрушка.

Спосіб приготування:

  • Морква промиваємо, натираємо на тертці, цибулю подрібнюємо.
  • Філе нарізаємо невеликими шматочками.
  • У чашу вливаємо олію, включаємо програму «Смаження», викладаємо моркву, трохи обсмажуємо (близько 5 хвилин).
  • Додаємо нарізане філе, перемішуємо, готуємо ще 5 хвилин, потім додаємо цибулю. Інгредієнти приправляємо сіллю, перцем, спеціями за смаком. Перемішуємо, готуємо близько 7 хвилин.
  • Сочевицю добре промиваємо. Її слід так само, як і рис, промивати до прозорості води. Викладаємо в миску, потім вливаємо воду.
  • Встановлюємо режим «Гасіння» або «Плов» на 40 хвилин. Якщо через зазначений час рідину все ще залишиться в мультиварці, то готуємо ще 15 хвилин в режимі «Підігрів».
  • При подачі сочевицю прикрашаємо свіжою зеленню, на додаток пропонуємо овочевий салат.

Тепер ви знаєте, як готувати сочевицю в мультиварці. Приємного апетиту!
Сочевиця по своєму смаку і поживними властивостями дуже нагадує квасоля, тільки готується вона на порядок швидше. Сочевиця буває різних сортів, і для приготування страви в мультиварці можна використовувати будь-який з них. Хоча страва з червоної сочевиці має більш привабливий і апетитний зовнішній вигляд, багато господині можуть з цим не погодиться. Про те, як смачно приготувати сочевицю в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Сочевиця не потребує тривалому замочуванні, як, наприклад, квасоля. Виняток становить чорна сочевиця: її бажано залити водою на півгодини.
  • Для приготування сочевиці в мультиварці краще використовувати режим «Гасіння». Він забезпечує оптимальний рівномірний прогрів страви.
  • Сочевицю додають останньої, спочатку піддають тепловій обробці додаткові інгредієнти.
  • Сочевицю перед приготуванням слід ретельно перебрати і промити кілька разів в проточній воді.
  • Якщо хочете приготувати страву з цільними ядрами, то вибирайте зелену сочевицю. Для пюре, супів-пюре, в’язких каш ідеально підходить червона або єгипетська.
  • Сочевицю не слід готувати окремо. Багатство її смаку розкривається при комбінованому приготуванні бобових зі спеціями, травами, овочами, м’ясними інгредієнтами.