Сочевиця в мультиварці

Суп із сочевиці з овочами в мультиварці

Чудовий пісний суп із сочевиці. Якщо хочете зробити страву більш ароматним і наваристим, використовуйте замість води м’ясний або овочевий бульйон. Крім чорного перцю, кмину, сочевичний суп можна покласти сушений базилік, кріп, білий перець, а замість сметани використовувати натуральний йогурт.
Інгредієнти:

  • сочевиця червона — 150 г;
  • вода — 1 л;
  • морква — 1 шт.;
  • помідор — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля — 1 шт.;
  • свіжа м’ята — 1 ст. л. (подрібнена);
  • паста томатна — 1 ст. л.;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • кмин — 1 ч. л.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • лайм — ½ шт; (можна взяти лимон);
  • перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Сочевицю промиваємо кілька разів в проточній воді.
  • Морква, цибуля, часник очищаємо. Промиваємо разом з томатом під проточною водою.
  • Часник подрібнюємо, морква, цибуля, помідор нарізаємо дрібними кубиками.
  • У чашу вливаємо олію, обсмажуємо моркву, часник і цибулю до м’якості. Всипаємо кмин, перемішуємо, готуємо близько хвилини (режим «Смаження»).
  • Потім додаємо до овочів порізаний помідор, перемішуємо до однорідної консистенції і смажимо ще 3 хвилини.
  • Всипаємо промиту сочевицю і викладаємо томатну пасту, приправляємо перцем, дрібкою солі, масу перемішуємо, готуємо пару хвилин.
  • Вливаємо воду, додаємо подрібнену м’яту (можна взяти будь-яку іншу зелень). За смаком підсолюємо при необхідності.
  • Кришку мультиварки закриваємо. Готуємо на режимі «Гасіння» 30 хвилин. Потім суп наполягаємо 10 хвилин, розливаємо по тарілках.
  • Подаємо зі сметаною, за бажанням кожну порцію доповнюємо пластівцями гострого червоного перцю і скибочками лайма, прикрашаємо гілочкою свіжої м’яти.