Суп із сочевиці з овочами в мультиварці
Чудовий пісний суп із сочевиці. Якщо хочете зробити страву більш ароматним і наваристим, використовуйте замість води м’ясний або овочевий бульйон. Крім чорного перцю, кмину, сочевичний суп можна покласти сушений базилік, кріп, білий перець, а замість сметани використовувати натуральний йогурт.
Інгредієнти:
- сочевиця червона — 150 г;
- вода — 1 л;
- морква — 1 шт.;
- помідор — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- цибуля — 1 шт.;
- свіжа м’ята — 1 ст. л. (подрібнена);
- паста томатна — 1 ст. л.;
- масло рослинне — 2 ст. л.;
- кмин — 1 ч. л.;
- сметана — 2 ст. л.;
- лайм — ½ шт; (можна взяти лимон);
- перець, сіль.
Спосіб приготування:
- Сочевицю промиваємо кілька разів в проточній воді.
- Морква, цибуля, часник очищаємо. Промиваємо разом з томатом під проточною водою.
- Часник подрібнюємо, морква, цибуля, помідор нарізаємо дрібними кубиками.
- У чашу вливаємо олію, обсмажуємо моркву, часник і цибулю до м’якості. Всипаємо кмин, перемішуємо, готуємо близько хвилини (режим «Смаження»).
- Потім додаємо до овочів порізаний помідор, перемішуємо до однорідної консистенції і смажимо ще 3 хвилини.
- Всипаємо промиту сочевицю і викладаємо томатну пасту, приправляємо перцем, дрібкою солі, масу перемішуємо, готуємо пару хвилин.
- Вливаємо воду, додаємо подрібнену м’яту (можна взяти будь-яку іншу зелень). За смаком підсолюємо при необхідності.
- Кришку мультиварки закриваємо. Готуємо на режимі «Гасіння» 30 хвилин. Потім суп наполягаємо 10 хвилин, розливаємо по тарілках.
- Подаємо зі сметаною, за бажанням кожну порцію доповнюємо пластівцями гострого червоного перцю і скибочками лайма, прикрашаємо гілочкою свіжої м’яти.