Сирний пиріг

Сирний пиріг з листкового тіста в духовці

Сирний пиріг традиційно готують саме на листковому тісті. Така випічка не залишить байдужим нікого з присутніх, відмінно буде виглядати в компанії легкого супу або салату. При цьому якщо господиня заздалегідь зробила тісто або ж скористалася готовим варіантом з супермаркету, процес приготування займе зовсім небагато часу.
Інгредієнти:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста;
  • 300 г бринзи;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 пучок кропу.

Спосіб приготування:

  • Тісто розрізати на дві рівні частини і трохи розкачати качалкою.
  • У глибокій мисці змішати бринзу, подрібнений кріп і сметану, перемішати.
  • Відокремити білок від жовтка.
  • Викласти начинку на один пласт тіста, залишивши небагато місця по краях.
  • Краї змастити білком, накрити начинку другою половинкою тіста, краї защипнути.
  • Збити залишки білка з жовтком, змастити зверху пиріг.
  • По всій поверхні верхнього пласта зробити проколи зубочисткою.
  • Випікати пиріг 30 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати сирний пиріг. Приємного апетиту!
Сирний пиріг – це смачна солена випічка, яка підкорила багатьох гурманів своєю ніжною текучою начинкою і дивним ароматом. Це блюдо буде прекрасним сюрпризом на будь-якій трапезі, незалежно від того, випала йому роль основного частування або ж лише ситної закуски. Розібратися, як приготувати сирний пиріг від начинки і до тесту, допоможуть майстри кулінарного мистецтва:

  • Твердий сир для начинки потрібно вибирати такий, щоб він не був надто жорстким і прісним. В іншому слід покладатися виключно на свої кулінарні уподобання;
  • Щоб пиріг був рум’яним і ніжним, рекомендується готувати його виключно на вершковому маслі;
  • Якщо для сирного пирога ви використовуєте лаваш, обов’язково дотримуйтесь зазначений час приготування страви. Якщо ви передержите такий пиріг в духовці, тісто стане жорстким і буде кришитися;
  • Будь-яку начинку для сирного пирога можна доповнити свіжою зеленню. Вона поліпшить смак і зовнішній вигляд страви;
  • Для закритого пирога дуже важлива циркуляція повітря між двома шарами тіста. Для цього потрібно проколоти верхній шар виделкою або зубочисткою.