Сирний пиріг з листкового тіста в духовці
Сирний пиріг традиційно готують саме на листковому тісті. Така випічка не залишить байдужим нікого з присутніх, відмінно буде виглядати в компанії легкого супу або салату. При цьому якщо господиня заздалегідь зробила тісто або ж скористалася готовим варіантом з супермаркету, процес приготування займе зовсім небагато часу.
Інгредієнти:
- 500 г листкового бездріжджового тіста;
- 300 г бринзи;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 пучок кропу.
Спосіб приготування:
- Тісто розрізати на дві рівні частини і трохи розкачати качалкою.
- У глибокій мисці змішати бринзу, подрібнений кріп і сметану, перемішати.
- Відокремити білок від жовтка.
- Викласти начинку на один пласт тіста, залишивши небагато місця по краях.
- Краї змастити білком, накрити начинку другою половинкою тіста, краї защипнути.
- Збити залишки білка з жовтком, змастити зверху пиріг.
- По всій поверхні верхнього пласта зробити проколи зубочисткою.
- Випікати пиріг 30 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати сирний пиріг. Приємного апетиту!
Сирний пиріг – це смачна солена випічка, яка підкорила багатьох гурманів своєю ніжною текучою начинкою і дивним ароматом. Це блюдо буде прекрасним сюрпризом на будь-якій трапезі, незалежно від того, випала йому роль основного частування або ж лише ситної закуски. Розібратися, як приготувати сирний пиріг від начинки і до тесту, допоможуть майстри кулінарного мистецтва:
- Твердий сир для начинки потрібно вибирати такий, щоб він не був надто жорстким і прісним. В іншому слід покладатися виключно на свої кулінарні уподобання;
- Щоб пиріг був рум’яним і ніжним, рекомендується готувати його виключно на вершковому маслі;
- Якщо для сирного пирога ви використовуєте лаваш, обов’язково дотримуйтесь зазначений час приготування страви. Якщо ви передержите такий пиріг в духовці, тісто стане жорстким і буде кришитися;
- Будь-яку начинку для сирного пирога можна доповнити свіжою зеленню. Вона поліпшить смак і зовнішній вигляд страви;
- Для закритого пирога дуже важлива циркуляція повітря між двома шарами тіста. Для цього потрібно проколоти верхній шар виделкою або зубочисткою.