Сирний пиріг на кефірі в мультиварці
З лавашем готувати сирний пиріг дуже просто – всього-то й потрібно, що правильно укласти шари і доповнити звичний смак соковитою кефірної заправкою. В мультиварці це блюдо виходить навіть краще, ніж в духовці, адже висока форма і рівномірний нагрів дозволяють пропекти лаваш з усіх боків і добре розтопити начинку. Найкраще в ролі твердого сиру підійде сир сорту «Гауда».
Інгредієнти:
- 2 листи лаваша;
- 350 г адигейського сиру;
- 150 г твердого сиру;
- 400 мл кефіру;
- 3 ст. л. сметани;
- 2 яйця;
- 1 щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Чашу мультиварки змастити рослинним маслом.
- Розрізати один лаваш на дві частини, одну з них викласти в чашу так, щоб утворилися високі борти «тесту».
- Адигейський сир натерти на тертці, відокремити половину і засипати територію лаваша.
- В окремому посуді змішати кефір, сметану і яйця, все посолити і перемішати.
- Вилити трохи отриманої заправки поверх сиру.
- Залишилися листи лаваша порвати на невеликі шматочки, кожен шматочок умочити в кефірний соус.
- Викласти частину лаваша поверх начинки, зверху потерти твердий сир.
- Знову додати шматочки лаваша в яєчно-кефірної суміші.
- Наступним шаром засипати другу половину адигейського сиру, а зверху – решту лаваш.
- Всю кефірну суміш, яка залишиться після обмакувания лаваша, залити поверх пирога.
- Готувати сирний пиріг 30 хвилин в режимі «Випічка».