Сирний пиріг

Сирний пиріг на кефірі в мультиварці

З лавашем готувати сирний пиріг дуже просто – всього-то й потрібно, що правильно укласти шари і доповнити звичний смак соковитою кефірної заправкою. В мультиварці це блюдо виходить навіть краще, ніж в духовці, адже висока форма і рівномірний нагрів дозволяють пропекти лаваш з усіх боків і добре розтопити начинку. Найкраще в ролі твердого сиру підійде сир сорту «Гауда».
Інгредієнти:

  • 2 листи лаваша;
  • 350 г адигейського сиру;
  • 150 г твердого сиру;
  • 400 мл кефіру;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 2 яйця;
  • 1 щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Чашу мультиварки змастити рослинним маслом.
  • Розрізати один лаваш на дві частини, одну з них викласти в чашу так, щоб утворилися високі борти «тесту».
  • Адигейський сир натерти на тертці, відокремити половину і засипати територію лаваша.
  • В окремому посуді змішати кефір, сметану і яйця, все посолити і перемішати.
  • Вилити трохи отриманої заправки поверх сиру.
  • Залишилися листи лаваша порвати на невеликі шматочки, кожен шматочок умочити в кефірний соус.
  • Викласти частину лаваша поверх начинки, зверху потерти твердий сир.
  • Знову додати шматочки лаваша в яєчно-кефірної суміші.
  • Наступним шаром засипати другу половину адигейського сиру, а зверху – решту лаваш.
  • Всю кефірну суміш, яка залишиться після обмакувания лаваша, залити поверх пирога.
  • Готувати сирний пиріг 30 хвилин в режимі «Випічка».