Сирне печиво

Сирне печиво «Трояндочки» з яблучною начинкою

З яблук і залишків сиру можна приготувати дивовижно смачне і гарне печиво, яке стане відмінним пригощанням до чаю. При запіканні ласощі кількості кальцію, що міститься в сирі, практично не змінюється, так що, якщо ваша дитина не любить їсти їсти цей продукт, то йому завжди можна запропонувати це смачне печиво.
Інгредієнти:

  • Сир — 300 г;
  • Яблука — 3 шт.;
  • Яйце — 4 шт.;
  • Масло вершкове — 150 г;
  • Борошно — 1,5 склянки;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Цукор — 3 ст. л.;
  • Цукрова пудра;Для сиропу:
  • Цукор — 100 г;
  • Вода — 200 мл

Спосіб приготування:

  • Сир добре перемішуємо з яєчними жовтками, додаємо цукор, розм’якшене масло.
  • Всипаємо борошно разом з розпушувачем. Замішуємо м’яке тісто, яке згортаємо в кулю, залишаємо на 15 хвилин.
  • З яблук видаляємо серцевину, нарізаємо на тонкі скибочки.
  • Приготуємо сироп. Всипаємо цукор у каструлю, вливаємо воду, доводимо до кипіння.
  • Скибочки яблук опускаємо в киплячий сироп, варимо близько 3 хвилин.
  • Фрукти витягаємо, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо.
  • Тісто розгортаємо в тонкий пласт, нарізаємо на смужки.
  • Кожну смужку посипаємо цукром, зверху викладаємо скибочки яблук. Акуратно звертаємо рулетиком, формуючи бутон і пелюстки троянди.
  • Кожна квітка надягаємо на шпажку, поміщаємо на деко.
  • Випікаємо 20 хвилин в духовці (1800С).
  • Готові «Трояндочки» викладаємо на блюдо, посипаємо пудрою.

Тепер ви знаєте, як готувати сирне печиво. Приємного апетиту!
Сирне печиво — ласощі, улюблені багатьма. Готується швидко і просто, але деякі поради допоможуть зробити випічку ще більш вдалою. Про те, як смачно приготувати сирне печиво розкажуть наші експерти:

  • Сир перед приготуванням печива бажано протерти через сито або використовувати для цих цілей м’ясорубку. Продукт повинен придбати ніжну консистенцію без дрібних крупинок — так тісто вийде більш повітряним і пишним.
  • Перед приготуванням сирного тесту бажано просіяти борошно. І краще зробити це два рази. Так борошно насититься киснем, що позитивно позначиться на структурі печива.
  • Перед початком готування прослідкуйте, щоб всі інгредієнти, що входять до складу печива, мали однакову температуру.
  • З сирного тіста можна зробити відмінну закуску. Виключіть з рецепту цукор, а саме печиво змастіть яєчним білком і посипте тертим сиром, потім запікайте.
  • Готове сирне печиво можна прикрасити шоколадною глазур’ю. Для цього слід розтопити плитку шоколаду на водяній бані і полити глазур’ю готові вироби. При бажанні посипте печиво подрібненими волоськими горіхами.
  • При купівлі сиру зверніть увагу на його колір і смак. Колір свіжого продукту варіюється від білосніжного до ніжного кремового відтінку. Відмовтеся від покупки, якщо сир має сірий або синюшний колір — це говорить про його недоброякісності. Запах не повинен бути відштовхуючий і занадто кислим. Якісний свіжий сир пахне приємно.