Сирне печиво «Трояндочки» з яблучною начинкою
З яблук і залишків сиру можна приготувати дивовижно смачне і гарне печиво, яке стане відмінним пригощанням до чаю. При запіканні ласощі кількості кальцію, що міститься в сирі, практично не змінюється, так що, якщо ваша дитина не любить їсти їсти цей продукт, то йому завжди можна запропонувати це смачне печиво.
Інгредієнти:
- Сир — 300 г;
- Яблука — 3 шт.;
- Яйце — 4 шт.;
- Масло вершкове — 150 г;
- Борошно — 1,5 склянки;
- Розпушувач — 1 ч. л.;
- Цукор — 3 ст. л.;
- Цукрова пудра;Для сиропу:
- Цукор — 100 г;
- Вода — 200 мл
Спосіб приготування:
- Сир добре перемішуємо з яєчними жовтками, додаємо цукор, розм’якшене масло.
- Всипаємо борошно разом з розпушувачем. Замішуємо м’яке тісто, яке згортаємо в кулю, залишаємо на 15 хвилин.
- З яблук видаляємо серцевину, нарізаємо на тонкі скибочки.
- Приготуємо сироп. Всипаємо цукор у каструлю, вливаємо воду, доводимо до кипіння.
- Скибочки яблук опускаємо в киплячий сироп, варимо близько 3 хвилин.
- Фрукти витягаємо, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо.
- Тісто розгортаємо в тонкий пласт, нарізаємо на смужки.
- Кожну смужку посипаємо цукром, зверху викладаємо скибочки яблук. Акуратно звертаємо рулетиком, формуючи бутон і пелюстки троянди.
- Кожна квітка надягаємо на шпажку, поміщаємо на деко.
- Випікаємо 20 хвилин в духовці (1800С).
- Готові «Трояндочки» викладаємо на блюдо, посипаємо пудрою.
Тепер ви знаєте, як готувати сирне печиво. Приємного апетиту!
Сирне печиво — ласощі, улюблені багатьма. Готується швидко і просто, але деякі поради допоможуть зробити випічку ще більш вдалою. Про те, як смачно приготувати сирне печиво розкажуть наші експерти:
- Сир перед приготуванням печива бажано протерти через сито або використовувати для цих цілей м’ясорубку. Продукт повинен придбати ніжну консистенцію без дрібних крупинок — так тісто вийде більш повітряним і пишним.
- Перед приготуванням сирного тесту бажано просіяти борошно. І краще зробити це два рази. Так борошно насититься киснем, що позитивно позначиться на структурі печива.
- Перед початком готування прослідкуйте, щоб всі інгредієнти, що входять до складу печива, мали однакову температуру.
- З сирного тіста можна зробити відмінну закуску. Виключіть з рецепту цукор, а саме печиво змастіть яєчним білком і посипте тертим сиром, потім запікайте.
- Готове сирне печиво можна прикрасити шоколадною глазур’ю. Для цього слід розтопити плитку шоколаду на водяній бані і полити глазур’ю готові вироби. При бажанні посипте печиво подрібненими волоськими горіхами.
- При купівлі сиру зверніть увагу на його колір і смак. Колір свіжого продукту варіюється від білосніжного до ніжного кремового відтінку. Відмовтеся від покупки, якщо сир має сірий або синюшний колір — це говорить про його недоброякісності. Запах не повинен бути відштовхуючий і занадто кислим. Якісний свіжий сир пахне приємно.