Круасани з листкового тіста

У Франції круасани з листкового тіста зустрічаються буквально на кожному кроці. Їх готують вдома, кондитерських, кафе і ресторанах. Дорослі обожнюють таку випічку з кавою або чаєм, а діти воліють запивати хрусткі булочки какао. Традиційно круасани з листкового тіста подають на сніданок або полуденок.
Листкове тісто для круасанів не припускає знання якихось особливих секретів, тому можна скористатися будь-яким своїм звичним рецептом. До того ж, листкове тісто легко купити в супермаркеті і зберігати в морозилці до запитання. Єдиною умовою для приготування справжніх круасанів є високий показник жирності масла, яке використовується для просочення шарів.
Круасани з листкового тіста можуть бути солодкими або солоними. В якості начинки для десерту підійде варення, джем, розтоплений шоколад, фрукти і ягоди, згущене молоко та інші Солоні начинки теж можуть бути найрізноманітнішими. Дуже смачними круасани виходять з сиром і зеленню, сиром, шинкою, грибами і т. д.
У тому, як готувати круасани з листкового тіста, чималу роль відіграє правильне формування самих булочок. Щоб досягти такої форми, як на фото, тісто ділять на рівні трикутники, а після додавання начинки згортають їх у трубочки. При цьому важливо, щоб «хвостик» залишався вгорі.
Готові круасани прикрашають цукровою пудрою, шоколадною крихтою, кунжутом, фруктами і ягодами. Страву подають із гарячими напоями або молоком.