Печиво на пиві

Печиво на пиві – це відмінний спосіб здивувати близьких незвичайним рецептом випічки. Незважаючи на наявність алкогольного інгредієнта, такі ласощі можна і дорослим, і дітям. Тісто для печива на пиві виходить ніжним, розсипчастим. Воно підходить і для солодощів, і для різних закусочних печива з солоними начинками або посипками.
Печиво на пиві найчастіше готують за аналогією з пісочним тістом, додаючи до складу страви маргарин, вершкове або рослинне масло. Також серед інгредієнтів часто присутні яйця, вода, сода або розпушувач, ванілін, кориця і імбир або ін. Кількість солі і цукру залежить виключно від уподобань кулінара і бажаного результату. Дріжджі в тісто для печива не кладуть, оскільки частково цей інгредієнт вже знаходиться в самому пиві.
Часто печиво на пиві доповнюють начинками, згортаючи тісто на невеликі рогалики. Так всередину десерту потрапляють джеми і варення, згущене молоко, сухофрукти, шоколад, сир та ін Якщо ж мова йде про солоної закуски, то можна доповнити печиво на пиві твердим сиром, часником, свіжої або сушеної зеленню. Незалежно від додаткових інгредієнтів, печиво на пиві все одно випікається дуже швидко – йому достатньо всього 10-15 хвилин у духовці.
Якщо ж не хочеться витрачати зайвий час на приготування печива, то можна залишити його плоским, просто додавши зверху посипання з товчених горіхів, цукрової пудри, шоколадної крихти, кунжуту або звичайного цукру. При цьому можна вибрати будь-яку форму для випічки, скориставшись підручними предметами для вирізання печива або ж спеціальними формочками, які напевно знайдуться у кожної господині.