Печиво з сиру

Печиво з сиру – одна з зірок на небосхилі домашньої
випічки. Такий десерт можна дозволити собі в будь-який час доби, порадувати їм
сім’ю і приємно здивувати гостей. Підготовка продуктів займає не більше 15 хвилин
і стільки ж часу потрібно на саму випічку.
Печиво з сиру виходить дуже поживним. В ньому
зберігаються всі корисні мікроелементи цього продукту. Особливо в сирі
цінуються білки і кальцій. Крім самого сиру, традиційний рецепт печива
входить вершкове масло або маргарин, борошно і цукор. Для аромату можна додати
ванілін або ванільний цукор, корицю, цедру лимона і пр.
Таке печиво досить яскравий представник кондитерського
мистецтва. Завдяки сиру, воно виходить пишним і ніжним, швидко
запікається, не пригорає і не розсипається. Крім того, еластичність сирного
тесту дозволяє створювати хитромудрі форми і візерунки. Якщо ж
експериментувати не хочеться, можна обмежитися звичайним круглим печивом,
вирізавши заготовки з тіста з допомогою склянки чи чашки.
Печиво з сиру і саме по собі досить смачна страва,
але до нього також часто додають різноманітні свіжі фрукти, джеми і варення.
Прикрашають готову випічку цукровою пудрою, тертим шоколадом, коричневим цукром,
корицею і т. д.
Поєднання сиру і пісочного тіста використовують не тільки для
випічки, але і для різних тортів і пирогів. Так, наприклад, в чізкейк замість
борошна додають вже готове пісочне печиво.