Печиво з сиру – одна з зірок на небосхилі домашньої
випічки. Такий десерт можна дозволити собі в будь-який час доби, порадувати їм
сім’ю і приємно здивувати гостей. Підготовка продуктів займає не більше 15 хвилин
і стільки ж часу потрібно на саму випічку.
Печиво з сиру виходить дуже поживним. В ньому
зберігаються всі корисні мікроелементи цього продукту. Особливо в сирі
цінуються білки і кальцій. Крім самого сиру, традиційний рецепт печива
входить вершкове масло або маргарин, борошно і цукор. Для аромату можна додати
ванілін або ванільний цукор, корицю, цедру лимона і пр.
Таке печиво досить яскравий представник кондитерського
мистецтва. Завдяки сиру, воно виходить пишним і ніжним, швидко
запікається, не пригорає і не розсипається. Крім того, еластичність сирного
тесту дозволяє створювати хитромудрі форми і візерунки. Якщо ж
експериментувати не хочеться, можна обмежитися звичайним круглим печивом,
вирізавши заготовки з тіста з допомогою склянки чи чашки.
Печиво з сиру і саме по собі досить смачна страва,
але до нього також часто додають різноманітні свіжі фрукти, джеми і варення.
Прикрашають готову випічку цукровою пудрою, тертим шоколадом, коричневим цукром,
корицею і т. д.
Поєднання сиру і пісочного тіста використовують не тільки для
випічки, але і для різних тортів і пирогів. Так, наприклад, в чізкейк замість
борошна додають вже готове пісочне печиво.
Торт чізкейк з печива і сиру
Чізкейк – це один з найпопулярніших десертів в Європі.
Його легко можна зробити вдома з печива, не витрачаючи зайвий час на підготовку
тесту. Міняти начинки можна на свій розсуд, але цей вишнево-шоколадний
варіант по праву може зайняти перші позиції в меню будь-якого ресторану.
Інгредієнти:
- 1 ½ склянки шоколадного печива (меленого);
- 500г сиру;
- 1 склянка сметани;
- ½ Склянки згущеного молока;
- 1 ½ склянки цукру;
- 3ст.л. какао (порошку);
- 1ст.л. вершкового масла;
- 1ст.л. лимонного соку;
- 3 яйця;
- 2ч.л. ваніліну;
- 2ч.л. крохмалю;
- 2 склянки черешні (свіжої або замороженої);
- 100г чорного шоколаду.
Спосіб приготування:
- Вишню
помити, видалити кісточки, зробити пюре за допомогою блендера; - Перекласти
вишневу масу в каструльку; - Додати
до вишні крохмаль, ¼ склянки цукру і лимонний сік, перемішати; - Поставити
каструльку на вогонь і варити 3-4 хвилини після закипання, постійно
помішувати; - Мелене
печиво викласти в глибоку миску; - Додати
¼ Склянки цукру і розтоплене масло; - Одне
яйце розбити і відокремити білок від жовтка; - Додати
білок в миску з печивом, перемішати; - Змастити
форму для випічки маслом і викласти отриману масу, піднявши тісто по
боків на 3см; - Розігріти
духовку до 150 градусів і запікати корж 10 хвилин; - Сир
протерти, перекласти в окрему тарілку, зручну для змішування; - Додати
до сиру згущене молоко, сметану, 2 яйця, весь цукор, що залишився, какао і
ванілін; - Шоколад
розтопити на водяній бані і також вилити до сиру; - Збити
весь вміст тарілки в однорідну масу; - Дістати
з духовки основу для чізкейку і рівномірно розподілити по ній начинку; - Випікати
при тій же температурі ще 40 хвилин; - Готовий
торт змастити зверху постигла вишневої масою; - Поставити
чізкейк в холодильник на 4 години.
Пісочне печиво з сиру в духовці
Розсипчасте печиво з сиру виходить дуже ніжним і
схожим на смачне домашнє печиво. Цей рецепт досить простий, але можна урізноманітнити його, додавши яблука
або будь-які інші улюблені фрукти. Для цього їх потрібно викласти на деко між
двома шматочками тіста (печивом).
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 250г сиру;
- ½ Склянки цукру;
- 1 пачка вершкового масла;
- 4 великих яблука;
- Ванільний цукор.
Спосіб приготування:
- Масло
розм’якшити, додати борошно і розтерти тісто руками; - Додати
цукор і ваніль; - Розім’яти
сир і пересипати в загальну тарілку; - Інтенсивно
місити тісто кілька хвилин; - Розкачати
тісто до середньої товщини і вирізати склянкою рівні кружечки; - Змастити
деко, присипати борошном і викласти заготовки; - Яблука
очистити від шкірки і порізати тонкими кружальцями; - На
кожне печиво покласти по шматочку яблука і зверху накрити другим
печивом; - Придавити
по колу краю і поставити печиво в духовку; - Запікати
20 хвилин при 180 градусах.
Смачне печиво з сиру і сметани
Дуже просте печиво, яке приверне до себе увагу в
час застілля. Його можна приготувати досить швидко, що обов’язково
згодиться для зустрічі несподіваних гостей. Кориця і ванільний цукор надають
десерту дуже приємний аромат, тому їх краще не виключати з рецепту, хоча
вони і не грають вирішальної ролі.
Інгредієнти:
- 500г борошна;
- 500г сиру;
- 500г вершкового масла;
- 4 яйця;
- 250г сметани;
- 10г розпушувача;
- 1 щіпка солі;
- 30г ванільного цукру;
- Кориця.
Спосіб приготування:
- Протерти
сир, масло натерти на тертці, змішати; - Відокремити
жовтки від білків і додати до сиру жовтки; - Покласти
у ту ж миску сметану, ретельно перемішати; - Додати
ванільний цукор, розпушувач і трохи солі, ще раз інтенсивно перешкодити; - Всипати
борошно і замісити тісто; - Прибрати
тісто в холодильник на 2 години; - Тісто
поділити на частини, розкачати кожну в пласт середньої товщини; - Вирізати
заготовки для печива з допомогою кондитерських формочок; - Розігріти
духовку до 200 градусів і готувати печиво 15 хвилин; - Посипати
печиво з корицею.
Просте печиво «Трикутники» з сиру
Напевно подібне печиво не раз траплялося вам на очі
кондитерських магазинах. Тим не менш, його легко можна приготувати і в домашніх
умовах. Воно дуже добре пропікається навіть при відносно невисокій
температурі, виходить ніжним і солодким. При бажанні готове печиво можна
присипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:
- 250г сиру;
- 250г вершкового масла;
- 300г борошна;
- 3 яйця;
- 150г цукру;
- ½ч.л. соди;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- Борошно
просіяти і помістити в глибоку мисочку; - Перед
тим, як готувати, масло заморозити, потім натерти на тертці в ту ж
посуд; - Перемішати,
отриману масу «порубати» ножем у дрібну крихту; - Сир
перетерти, додати в загальну тарілку; - Соду
погасити оцтом і вилити до тесту; - Висипати
пакетик ванільного цукру, інтенсивно перешкодити і відставити на
10-15 хвилин; - Замісити
тісто (воно повинно вийти м’яким), скачати в кулю, загорнути в харчову
плівку; - Перекласти
тісто в холодильник на 10 хвилин; - Поділити
охолоджене тісто на три шматочки і кожен розкачати до товщини 5 мм; - Склянкою
або чашкою вирізати однакові круглі коржі; - Підготувати
дві невеличкі мисочки: в одній збити яйця, у другу насипати цукор; - Кожну
корж спочатку занурити в яєчну суміш, а потім у цукор; - Згорнути
навпіл і повторити процедуру; - Ще
раз згорнути і ще раз обмокнуть так, щоб вийшли трикутнички; - Деко
змастити маслом, викласти печиво і запікати 25 хвилин при температурі 170
градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати печиво з сиру. Приємного апетиту!
Печиво з сиру – це дуже смачний і корисний десерт, який
прикрасить собою будь-яке чаювання. Від цього блюда в захваті і дорослі, і діти, і
самі кулінари, оскільки воно не потребує багато часу на приготування. Для тих, хто
стикається з таким печивом вперше, знадобиться кілька корисних порад:
- Подрібнити печиво для чізкейку простіше всього за допомогою
блендера. Випікати таке «тісто» потрібно при досить низькій температурі (не
понад 180 градусів); - Для печива краще всього брати сир середньої жирності;
- Якщо печиво набуло апетитну золотисту скоринку, значить,
воно готове і духовку можна відключати; - Перед приготуванням сир потрібно подрібнити. Простіше всього
це зробити, протерши його через сито, але можна скористатися і звичайною
вилкою; - Трохи урізноманітнити стіл допоможуть всілякі кондитерські
форми для печива. Чим більше їх різновидів ви використовуєте, тим веселіше
вийде блюдо.