Печиво з сиру

Печиво з сиру – одна з зірок на небосхилі домашньої
випічки. Такий десерт можна дозволити собі в будь-який час доби, порадувати їм
сім’ю і приємно здивувати гостей. Підготовка продуктів займає не більше 15 хвилин
і стільки ж часу потрібно на саму випічку.
Печиво з сиру виходить дуже поживним. В ньому
зберігаються всі корисні мікроелементи цього продукту. Особливо в сирі
цінуються білки і кальцій. Крім самого сиру, традиційний рецепт печива
входить вершкове масло або маргарин, борошно і цукор. Для аромату можна додати
ванілін або ванільний цукор, корицю, цедру лимона і пр.
Таке печиво досить яскравий представник кондитерського
мистецтва. Завдяки сиру, воно виходить пишним і ніжним, швидко
запікається, не пригорає і не розсипається. Крім того, еластичність сирного
тесту дозволяє створювати хитромудрі форми і візерунки. Якщо ж
експериментувати не хочеться, можна обмежитися звичайним круглим печивом,
вирізавши заготовки з тіста з допомогою склянки чи чашки.
Печиво з сиру і саме по собі досить смачна страва,
але до нього також часто додають різноманітні свіжі фрукти, джеми і варення.
Прикрашають готову випічку цукровою пудрою, тертим шоколадом, коричневим цукром,
корицею і т. д.
Поєднання сиру і пісочного тіста використовують не тільки для
випічки, але і для різних тортів і пирогів. Так, наприклад, в чізкейк замість
борошна додають вже готове пісочне печиво.

Торт чізкейк з печива і сиру

Чізкейк – це один з найпопулярніших десертів в Європі.
Його легко можна зробити вдома з печива, не витрачаючи зайвий час на підготовку
тесту. Міняти начинки можна на свій розсуд, але цей вишнево-шоколадний
варіант по праву може зайняти перші позиції в меню будь-якого ресторану.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки шоколадного печива (меленого);
  • 500г сиру;
  • 1 склянка сметани;
  • ½ Склянки згущеного молока;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • 3ст.л. какао (порошку);
  • 1ст.л. вершкового масла;
  • 1ст.л. лимонного соку;
  • 3 яйця;
  • 2ч.л. ваніліну;
  • 2ч.л. крохмалю;
  • 2 склянки черешні (свіжої або замороженої);
  • 100г чорного шоколаду.

Спосіб приготування:

  • Вишню
    помити, видалити кісточки, зробити пюре за допомогою блендера;
  • Перекласти
    вишневу масу в каструльку;
  • Додати
    до вишні крохмаль, ¼ склянки цукру і лимонний сік, перемішати;
  • Поставити
    каструльку на вогонь і варити 3-4 хвилини після закипання, постійно
    помішувати;
  • Мелене
    печиво викласти в глибоку миску;
  • Додати
    ¼ Склянки цукру і розтоплене масло;
  • Одне
    яйце розбити і відокремити білок від жовтка;
  • Додати
    білок в миску з печивом, перемішати;
  • Змастити
    форму для випічки маслом і викласти отриману масу, піднявши тісто по
    боків на 3см;
  • Розігріти
    духовку до 150 градусів і запікати корж 10 хвилин;
  • Сир
    протерти, перекласти в окрему тарілку, зручну для змішування;
  • Додати
    до сиру згущене молоко, сметану, 2 яйця, весь цукор, що залишився, какао і
    ванілін;
  • Шоколад
    розтопити на водяній бані і також вилити до сиру;
  • Збити
    весь вміст тарілки в однорідну масу;
  • Дістати
    з духовки основу для чізкейку і рівномірно розподілити по ній начинку;
  • Випікати
    при тій же температурі ще 40 хвилин;
  • Готовий
    торт змастити зверху постигла вишневої масою;
  • Поставити
    чізкейк в холодильник на 4 години.

Пісочне печиво з сиру в духовці

Розсипчасте печиво з сиру виходить дуже ніжним і
схожим на смачне домашнє печиво. Цей рецепт досить простий, але можна урізноманітнити його, додавши яблука
або будь-які інші улюблені фрукти. Для цього їх потрібно викласти на деко між
двома шматочками тіста (печивом).
Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 250г сиру;
  • ½ Склянки цукру;
  • 1 пачка вершкового масла;
  • 4 великих яблука;
  • Ванільний цукор.

Спосіб приготування:

  • Масло
    розм’якшити, додати борошно і розтерти тісто руками;
  • Додати
    цукор і ваніль;
  • Розім’яти
    сир і пересипати в загальну тарілку;
  • Інтенсивно
    місити тісто кілька хвилин;
  • Розкачати
    тісто до середньої товщини і вирізати склянкою рівні кружечки;
  • Змастити
    деко, присипати борошном і викласти заготовки;
  • Яблука
    очистити від шкірки і порізати тонкими кружальцями;
  • На
    кожне печиво покласти по шматочку яблука і зверху накрити другим
    печивом;
  • Придавити
    по колу краю і поставити печиво в духовку;
  • Запікати
    20 хвилин при 180 градусах.

Смачне печиво з сиру і сметани

Дуже просте печиво, яке приверне до себе увагу в
час застілля. Його можна приготувати досить швидко, що обов’язково
згодиться для зустрічі несподіваних гостей. Кориця і ванільний цукор надають
десерту дуже приємний аромат, тому їх краще не виключати з рецепту, хоча
вони і не грають вирішальної ролі.
Інгредієнти:

  • 500г борошна;
  • 500г сиру;
  • 500г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 250г сметани;
  • 10г розпушувача;
  • 1 щіпка солі;
  • 30г ванільного цукру;
  • Кориця.

Спосіб приготування:

  • Протерти
    сир, масло натерти на тертці, змішати;
  • Відокремити
    жовтки від білків і додати до сиру жовтки;
  • Покласти
    у ту ж миску сметану, ретельно перемішати;
  • Додати
    ванільний цукор, розпушувач і трохи солі, ще раз інтенсивно перешкодити;
  • Всипати
    борошно і замісити тісто;
  • Прибрати
    тісто в холодильник на 2 години;
  • Тісто
    поділити на частини, розкачати кожну в пласт середньої товщини;
  • Вирізати
    заготовки для печива з допомогою кондитерських формочок;
  • Розігріти
    духовку до 200 градусів і готувати печиво 15 хвилин;
  • Посипати
    печиво з корицею.

Просте печиво «Трикутники» з сиру

Напевно подібне печиво не раз траплялося вам на очі
кондитерських магазинах. Тим не менш, його легко можна приготувати і в домашніх
умовах. Воно дуже добре пропікається навіть при відносно невисокій
температурі, виходить ніжним і солодким. При бажанні готове печиво можна
присипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:

  • 250г сиру;
  • 250г вершкового масла;
  • 300г борошна;
  • 3 яйця;
  • 150г цукру;
  • ½ч.л. соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Борошно
    просіяти і помістити в глибоку мисочку;
  • Перед
    тим, як готувати, масло заморозити, потім натерти на тертці в ту ж
    посуд;
  • Перемішати,
    отриману масу «порубати» ножем у дрібну крихту;
  • Сир
    перетерти, додати в загальну тарілку;
  • Соду
    погасити оцтом і вилити до тесту;
  • Висипати
    пакетик ванільного цукру, інтенсивно перешкодити і відставити на
    10-15 хвилин;
  • Замісити
    тісто (воно повинно вийти м’яким), скачати в кулю, загорнути в харчову
    плівку;
  • Перекласти
    тісто в холодильник на 10 хвилин;
  • Поділити
    охолоджене тісто на три шматочки і кожен розкачати до товщини 5 мм;
  • Склянкою
    або чашкою вирізати однакові круглі коржі;
  • Підготувати
    дві невеличкі мисочки: в одній збити яйця, у другу насипати цукор;
  • Кожну
    корж спочатку занурити в яєчну суміш, а потім у цукор;
  • Згорнути
    навпіл і повторити процедуру;
  • Ще
    раз згорнути і ще раз обмокнуть так, щоб вийшли трикутнички;
  • Деко
    змастити маслом, викласти печиво і запікати 25 хвилин при температурі 170
    градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати печиво з сиру. Приємного апетиту!
Печиво з сиру – це дуже смачний і корисний десерт, який
прикрасить собою будь-яке чаювання. Від цього блюда в захваті і дорослі, і діти, і
самі кулінари, оскільки воно не потребує багато часу на приготування. Для тих, хто
стикається з таким печивом вперше, знадобиться кілька корисних порад:

  • Подрібнити печиво для чізкейку простіше всього за допомогою
    блендера. Випікати таке «тісто» потрібно при досить низькій температурі (не
    понад 180 градусів);
  • Для печива краще всього брати сир середньої жирності;
  • Якщо печиво набуло апетитну золотисту скоринку, значить,
    воно готове і духовку можна відключати;
  • Перед приготуванням сир потрібно подрібнити. Простіше всього
    це зробити, протерши його через сито, але можна скористатися і звичайною
    вилкою;
  • Трохи урізноманітнити стіл допоможуть всілякі кондитерські
    форми для печива. Чим більше їх різновидів ви використовуєте, тим веселіше
    вийде блюдо.