Коржі на кефірі

Коржі на кефірі — це випічка, зачаровує своєю пишністю і ароматом. Практично кожна національна кухня може похвалитися власним рецептом цієї страви, а іноді і не одним. Те, що в кожній країні світу можна зустріти цю ароматну випічку, не дивно. Адже саме у вигляді плоских виробів з тіста довгий час існувало те, що зараз ми називаємо хлібом.
Коржі можуть бути різними: здобними, прісними, дріжджовими, листковими, смаженими або печеними, мати різноманітні добавки. Кожен рецепт хороший по-своєму. Ми пропонуємо приготувати коржі на кефірі. Цей кисломолочний продукт надає випічці особливий аромат, саме завдяки йому коржі виходять пишними і ніжними.
Тісто для коржів готується просто. Кефір змішують з яйцями, сіллю, содою, порціями підсипають борошно. Замішують м’яке тісто, з якого формують невеликого розміру коржі. Потім кожен виріб обсмажують на сковороді до появи рум’яної і апетитною скоринки. Це-прісні коржі.
Варіанти тесту можуть змінюватися і доповнюватися різними інгредієнтами: рослинним маслом, молоком, цукром. Якщо готується дріжджове тісто, то, природно, додаються дріжджі, при цьому можна використовувати як сухі, так і пресовані. Коли хочуть зробити смак коржів більш пікантними, в тісто додають ароматні спеції і пряні трави: тут немає якихось обмежень, можна повністю покластися на свій смак. Підійдуть прованські трави, паприка, чорний перець, сушений і свіжий часник, базилік. Можна додати свіжу зелень.
Коржі виходять більш поживними, якщо приготувати випічку з начинкою. Сир, гриби, бекон, ковбаса — всі ці продукти можна сміливо використовувати в якості фаршу. Зробити коржик на кефірі з начинкою просто. Для цього розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть зверху фарш. Потім зберіть пласт тіста з начинкою в кульочок, щільно скріпіть краю і сформуйте коржик, злегка розгортаючи тісто. Далі готуйте, як зазначено в рецепті.