Булочки з маком

Булочки з маком можна зустріти на прилавку будь кондитерської. Вони давно підкорили серця всіх любителів солодкої випічки. Приготувати таку страву самостійно теж не складе особливої праці. Достатньо лише правильно зробити тісто, і буквально через півгодини можна запрошувати гостей на домашнє чаювання.
Тісто для булочок може бути з дріжджами або без, в залежності від вибору рецепту і власних гастрономічних смаків. Простіше всього використовувати листкове тісто, яке можна купити в супермаркеті, або ж заздалегідь зробити його в домашніх умовах. Для дріжджових булочок знадобиться трохи більше часу, але і випічка вийде більш пишною. Їх готують на молоці, додаючи в тісто яйця, цукор, сіль і рослинне масло.
Кількість маку також залежить виключно від побажань кулінара. Можна використовувати тільки цей інгредієнт, або ж урізноманітнити його всілякими добавками. Начинка для булочок з маком часто включає в себе цукор, родзинки, корицю, сухофрукти та ін. Її можна відразу перемішати з тестом, або ж помістити в середину булочки.
При достатній старанності та фантазії, така випічка порадує не тільки шлунок, але й око. Форма булочок може бути абсолютно будь-яка, від цього не зміниться ні спосіб, ні час приготування. Також готову страву рекомендується прикрасити шоколадною глазур’ю. Від цього воно стане ще смачніше і нарядно.