Печиво з вівсяних пластівців

Печиво з вівсяних пластівців – це просте і дуже корисне
блюдо, яке допоможе ласунам зберегти фігуру і отримати задоволення від
смачного десерту. Крім того, воно дуже подобається дітям, яких зазвичай важко
змусити з’їсти хоча б ложку вівсянки в іншій інтерпретації.
Спочатку, ще в царські часи, вівсяне печиво
вживали замість хліба. При цьому воно являло собою прісні і несолодкі
коржі. З додаванням цукру і різних жирів блюдо удосконалилося і
перетворилося на ласощі.
За рахунок корисних властивостей вівсяних пластівців таке печиво легко
може стати повноцінним сніданком. У ньому міститься безліч необхідних
організму вітамінів і мікроелементів. Серед них магній, фосфор, залізо, калій і
пр. Пластівці можна використовувати цілими, або ж подрібнити їх у м’ясорубці або
блендері.
Крім пластівців у традиційний рецепт входять яйця, цукор, борошно
і вершкове масло, яке розм’якшують при кімнатній температурі. Тим не менш,
ці інгредієнти зовсім не обов’язкові і кожен з них можна виключити, або
замінити якимось аналогом. Так, приміром, замість масла можна взяти
маргарин, замість сметани – кефір і т. д.
Подати печиво до столу можна як теплим, так і холодним.
Відразу після приготування воно досить м’яке і ніжне, а, трохи охолонувши,
стає хрустким. Відмінним доповненням до печива стане склянку молока або
чашка чаю.