Рулет з маком

Рулет з маком — завжди безпрограшний варіант для чаювання. Така випічка була особливо популярна на початку минулого століття, коли макові рулети готували і в свята, і в пости. Існують спеціальні рецепти, де відсутні яйця, молоко і масло. Але є варіанти і з листкового, дріжджового, витяжного, бісквітного і сирного тіста. Начинку часто використовують комбіновану, поєднуючи мак з різними горіхами і сухофруктами. Дуже смачним виходить рулет з маку з додаванням абрикосового варення або повидла. Підготовлене тісто розкачують у пласт, на який викладають мак з різними інгредієнтами, і загортають в рулет. Макові рулети часто роблять розрізними», хитромудро вивертаючи надрізані шматочки і створюючи дивовижні фігури з тіста. Або рулет нарізають на шматочки — виходять невеликі макові булочки. Випікають вироби в духовці, хлібопічці або мультиварці. Готовий рулет охолоджують, посипають цукровою пудрою, поливають помадкою, глазур’ю, прикрашають кремом. Така випічка хороша для святкового столу і повсякденного чаю в колі сім’ї.