Рогалики з повидлом

Рогалики з повидлом — випічка, відома багатьом або майже всім. Такі вироби часто зустрічаються на прилавках магазинів або в кондитерських крамницях. Але особливо смачними виходять рогалики, приготовлені в домашніх умовах. Ароматне, смачне тісто і фруктова начинка — таке ласощі відмінно підходить для сімейних чаювань і дружніх посиденьок.
Особливість рогаликів — вироби довго зберігають свій смак, залишаючись при цьому розсипчастими і свіжими, як в день приготування. Особливо це відноситься до тієї випічці, яка готується із здобного дріжджового або пісочного тіста.
Самостійно такі вироби приготувати просто. Заздалегідь робиться тісто, яке розрізається на декілька частин. З шматочка тіста ліпиться колобок, який розкачується в тонкий коло. Його акуратно розрізають на 8 сегментів рівного розміру. У центр кожного трикутника викладається невелику кількість повидла. Вироби згортаються в трубочку, починаючи від широкої до вузької частини. Щоб начинка не витікала, перед скручуванням краю трикутників трохи підгинають. Тепер залишається додати кожної заготівлі класичну форму рогалики і помістити вироби в духовку. Час їх приготування зазвичай залежить від тіста і завжди вказується в рецепті. Вже готові вироби викладають на плоске блюдо і посипають цукровою пудрою.
Смачні рогалики добре подати до кави на сніданок, запропонувати дитині разом зі склянкою молока на полуденок, ними також можна пригостити друзів після ситної вечері.