Лаваш з червоною рибою – це вишуканий делікатес, який без праці можна зробити в домашніх умовах. Весь процес приготування полягає в тому, що начинку і лаваш згортають в рулети. Така закуска стає прикрасою будь-якого столу і завдяки незвичайному смаку завжди привертає увагу справжніх гурманів.
Для начинки лаваша використовую всі види малосоленой або солоної червоної риби. Використовують виключно філе – ніяких кісточок в закусці бути не повинно. Щоб страва не було сухим, обов’язково додають в нього соковитий соус на основі майонезу або сметани, а також вершковий, ковбасний або сирний сир. Його наносять на лаваш, і лише потім викладають всі інші обрані інгредієнти для начинки. Крім червоної риби, рулети можна покласти свіжі огірки, зелень, авокадо, болгарський перець, варені яйця, пекінську капусту і пр.
Коли всі шари покладені в необхідній послідовності, їх згортають в щільний рулет і нарізають на порційні шматочки, які зазвичай не перевищують товщини 1-2 сантиметрів. Так з одного лаваша виходить ціле блюдо делікатесної закуски, так що можна нагодувати всіх гостей без шкоди для сімейного бюджету. При бажанні можна зробити і декілька шарів з лаваша, якщо для начинки використовується велика кількість різних інгредієнтів.
Лаваш з червоною рибою – це холодна закуска, яку можна подавати гостям відразу після приготування. У холодильнику зберігати подібне ласощі не рекомендується. Лаваш швидко просочується соусом і втрачає форму, так що краще розрахувати час так, щоб страва як можна раніше виявилося на столі.
Рулет з лаваша з червоною рибою і плавленим сиром
Плавлений і сирний сир роблять цю закуску неймовірно ніжною. При цьому вони підкреслюють смак головного інгредієнта – малосоленой сьомги. Плавлений сир для приготування лаваша з червоною рибою потрібно брати бутербродний, тобто той, який можна легко намазати. Сирки типу «Дружби» для цієї страви не підходять. В рецепті потрібні тільки стебла зеленої цибулі, білу частину краще не використовувати для начинки – вона дасть зайву гіркоту, яка буде абсолютно недоречна в ніжній сирної закуски.
Інгредієнти:
- 1 вірменський тонкий лаваш;
- 250 г плавленого сиру;
- 400 г малосоленой сьомги;
- 150 г кисломолочного сиру;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1 пучок петрушки.
Спосіб приготування:
- Подрібнити петрушку і зелену цибулю, перемішати зелень між собою.
- Лаваш розгорнути в один шар на столі, ретельно змазати плавленим сиром.
- Нижню частину лаваша (приблизно 2 см) змастити всім зазначеним кількістю кисломолочного сиру.
- Поверх сирного сиру висипати більшу частину зелені, посипати рештою залишився лаваш.
- Зрізати з сьомги шкірку, нарізати філе тонкими смужками і рівномірно розподілити їх поверх зелені, відступивши пару сантиметрів від верху лаваша.
- Знизу вгору скрутити лаваш в тугий рулет і нарізати порційними шматочками.
Рулетики з лаваша з червоною рибою і огірком
Для приготування рулетиків з лаваша з червоною рибою і огірком можна взяти сьомгу, лосося, горбушу і будь-який інший відповідний делікатес. Пікантне поєднання огірка і авокадо зробить закуску дуже незвичайною і такою, що запам’ятовується. При бажанні також можна додати будь-яку свіжу зелень на свій розсуд, а замість майонезу взяти будь-який інший густий соус або вершковий сир. Огірок і авокадо перед додаванням в рулет з лаваша з червоною рибою потрібно очистити від шкірки.
Інгредієнти:
- 1 тонкий лаваш;
- 100 г філе малосоленой червоної риби;
- 100 г майонезу;
- 1 огірок;
- 1 авокадо;
- 1 пучок листового салату;
- 1 ст. л. лимонного соку.
Спосіб приготування:
- Нарізати огірок і авокадо дуже тонкими пластинками.
- Лаваш розгорнути і викласти на плоску поверхню, змастити його майонезом по всьому периметру.
- Викласти листя салату на лаваш в один шар, зверху на них помістити огірок і авокадо.
- Червону рибку нарізати тонкими смужками і полити лимонним соком.
- Смужки розкласти поверх овочів, згорнути лаваш в щільний рулет.
- Обернути готовий рулет харчовою плівкою і залишити в холодильнику на півгодини.
- Після цього нарізати лаваш з червоною рибою порційними шматочками, вибравши товщину на свій розсуд.
Тепер ви знаєте, як готувати лаваш з червоною рибою. Приємного апетиту!
Лаваш з червоною рибою – це доступний делікатес, яким можна здивувати гостей і прикрасити будь-яке застілля. Крім головного продукту ніяких дорогих інгредієнтів не знадобиться. Якщо ж прочитати поради про те, як приготувати лаваш з червоною рибою, то можна вигідно економити на складі страви і при цьому отримувати таку ж смачну і цікаву закуску:
- Для приготування рулетів з червоною рибою обов’язково вибирайте свіжий м’який лаваш. Якщо він встигне злегка зачерствіти, сформувати закуску буде набагато складніше;
- Змащувати лаваш соусом або сиром потрібно по всій поверхні. Якщо залишаться порожні місця знизу або зверху, готові рулети можуть розгорнутися;
- Якщо є така можливість, краще засолити червону рибу самостійно. Риба з упаковки може бути пересолена, що зіпсує ніжний смак страви;
- Нарізаючи лаваш з червоною рибою порційними шматочками, перші пару кілець краще не подавайте на стіл, оскільки зазвичай в них практично немає риби. Для зустрічі гостей такі не підійдуть;
- Лаваш з червоною рибою при використанні сиру можна відразу подавати до столу, а порційні шматочки робити досить тонкими. Якщо ж ви вибрали майонез або будь-який інший соус, то потримаєте рулет в холодильнику 20-30 хвилин і намагайтеся зробити шматочки трохи товщі. В іншому випадку вони можуть втратити презентабельний зовнішній вигляд.