Шоколадна глазур з какао

Шоколадна глазур для торта з какао і згущеного молока

Глазур з какао і згущеного молока обов’язково сподобається завзятим ласунам. При цьому випічка вийде ще й ароматною, адже в рецепті присутній ваніль. Додавати інгредієнти в загальну мисочку потрібно поступово, щоб уникнути утворення грудочок і нерастворившихся крупинок. Якщо під рукою не виявиться міксера або блендера, можна збивати глазур вручну. Варити цю глазур не потрібно, інакше згущене молоко потемніє і перетвориться в тягучку. При бажанні ванілін можна замінити ванільною есенцією або ванільним цукром.
Інгредієнти:

  • 5 ст. л. згущеного молока;
  • 6 ст. л. какао-порошку;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2/3 склянки цукрової пудри;
  • 1 щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Висипати в миску какао і цукрову пудру і перемішати їх між собою.
  • Вершкове масло нагріти до кімнатної температури і збити міксером на середній швидкості.
  • Продовжуючи збивати масло, поступово досипати до нього суміш пудри і какао.
  • Додати до решти інгредієнтів згущене молоко в кілька етапів.
  • Коли всі інгредієнти опиняться в одній мисочці і перетворяться в однорідну глазур, додати до них ванілін.
  • Ще раз все збити і використовувати глазур за призначенням.

Тепер ви знаєте, як готувати шоколадну глазур з какао. Приємного апетиту!
Шоколадна глазур з какао – це одна з головних складових смачної домашньої випічки. Без такої прикраси всі торти, тістечка, кекси і пироги будуть виглядати незакінченими. Це означає, що обов’язково слід розібратися, як приготувати шоколадну глазур з какао, щоб радувати домочадців справжніми кондитерськими шедеврами. У цьому допоможуть наступні кулінарні поради:

  • Щоб глазур вийшла більш ніжною, замініть цукор тим же кількістю цукрової пудри. Якщо її немає в готовому вигляді, досить просто подрібнити звичайний цукор в блендері;
  • Категорично не рекомендується в рецептах шоколадній глазурі з какао замінювати вершкове масло спредом або маргарином. Це зіпсує консистенцію страву, з глазур’ю буде набагато важче працювати;
  • Всі продукти, з яких ви готуєте глазур, повинні бути кімнатної температури. При цьому вершкове масло не потрібно розтоплювати – достатньо, щоб воно було м’яким;
  • Щоб шоколадна глазур з какао добре лягла і тримала форму, спочатку нанесіть на випічку тонкий шар, а лише потім додайте шоколадну масу;
  • Глазур не рекомендується використовувати відразу ж після того, як ви зняли її з вогню. Правильна температура шоколадної глазурі найпростіше визначається пальцем – якщо шкірі не гаряче, значить, вже можна починати прикраса;
  • Приготовану холодним способом глазур (без термічної обробки) потрібно використовувати як можна швидше. Якщо забаритися, вона просто затвердіє і привести її в початковий стан буде практично неможливо.