Шоколадна глазур з какао-порошку і сметани
Дуже проста у приготуванні шоколадна глазур, яка ідеально підійде для всіх видів домашньої випічки. Зі сметаною вона виходить густий, жирної і дуже смачною. Головне, щоб сметана була жирною, інакше глазур розтікатиметься і погано тримати форму. Якщо цукор буде погано розчинятися, потрібно поставити каструльку з глазур’ю після термічної обробки в тепле місце на 10-15 хвилин, періодично помішувати масу. Після цього глазур можна ще трохи прогріти при необхідності.
Інгредієнти:
- 4 ст. л. сметани;
- 6 ч. л. какао-порошку;
- 70 г вершкового масла;
- 4 ст. л. цукру.
Спосіб приготування:
- У каструльці змішати какао і цукор, викласти до них сметану.
- Все ретельно перемішати і поставити каструлю на слабкий вогонь.
- Коли маса стане однорідною і однотонною, додати в каструльку вершкове масло.
- Постійно помішуючи, варити глазур ще 2-3 хвилини, після того як масло повністю не розтане.
- Використовувати глазур для прикраси випічки в теплому стані, поки вона не встигла застигнути.