Густа шоколадна глазур з какао та молока
Найчастіше шоколадну глазур з какао готують саме з додаванням молока. Справа в тому, що з його допомогою дуже просто можна регулювати густоту страви. Досить додати буквально ложечку молока, і глазур вже стане рідкою. Горілку в цьому рецепті додають для того, щоб отримати більш блискучу поверхню глазурі. У готовому блюді алкоголь не буде відчуватися, і від такої кількості вже точно ніхто не сп’яніє. Тим не менше можна виключити горілку зі складу інгредієнтів, якщо десерт готується для дітей.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. молока;
- 50 г вершкового масла;
- 4 ст. л. какао;
- 1 ст. л. горілки;
- 4 ст. л. цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- У маленьку каструльку висипати цукрову пудру і какао-порошок, перемішати.
- До сухих інгредієнтів додати молоко і розм’якшене вершкове масло.
- Ще раз перемішати всі інгредієнти і поставити каструлю на плиту.
- Варити глазур на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи, поки не вийде густа однорідна маса.
- Зняти глазур з вогню і влити в неї горілку, ще раз перемішати до однорідності.