Щі в мультиварці

Щі з кислої капусти з яловичиною в мультиварці

Для щів з кислої капусти ідеально підходить м’якоть яловичини. Єдиним недоліком цього м’яса є те, що готувати його потрібно досить довго, але зате потім воно розкриває всі свої смакові відтінки і відмінно доповнює інші інгредієнти супу. Замість томатної пасти можна додати в щи домашню аджику. Вийде дуже пікантний смак. Капусту можна і не промивати, якщо ви любите яскраво виражену кислоту.
Інгредієнти:

  • 300 яловичини;
  • 300 г кислої капусти;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 морква;
  • 4 картоплини;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Включити мультиварку в режим «Смаження» або «Випічка», змастити олією.
  • Нарізати яловичину невеликими кубиками або брусочками, викласти в каструлю.
  • Обсмажувати м’ясо, періодично помішуючи, 30 хвилин.
  • Дрібно нарізати цибулю і натерти моркву, картоплю порізати кубиками.
  • Кислу капусту промити і віджати, потім нарізати дрібними шматочками.
  • Додати цибулю і моркву до яловичині, закрити кришку, готувати в режимі «Випічка» ще 15 хвилин.
  • До вмісту мультиварки викласти томатну пасту, потім картоплю і капусту, перемішати.
  • Додати сіль, перець, лавровий лист, ще раз перемішати і залити все водою.
  • Готувати борщ в мультиварці під закритою кришкою 1 годину 30 хвилин в режимі «Гасіння».

Тепер ви знаєте, як готувати борщ в мультиварці. Приємного апетиту!
Щі в мультиварці – це блюдо, яке обов’язково слід ввести в сімейний раціон. З найпростіших продуктів виходить смачний, наваристий і дуже корисний для організму суп. При цьому як приготувати щі в мультиварці, розбереться навіть сама недосвідчена господиня. Досить вибрати підходящий рецепт і прислухатися до думки професіоналів:

  • Якщо ви готуєте щі в мультиварці з кислою капустою, то підбирайте спеції, відштовхуючись від її смакових якостей. Так, надто кислий суп можна доповнити цукром, а недостатньо кислий – лимонним соком або лимонною кислотою. Оскільки у квашеній капусті також присутні сіль і перець, додайте їх в суп після овочів, попередньо пробуючи страву на смак;
  • Якщо ви готуєте зелені щі в мультиварці, то зелень краще обдати окропом перед додаванням в суп. Так листочки стануть більш ароматними, м’якими і ніжними;
  • Щі в мультиварці можна приготувати в режимі «Гасіння», «Суп» і навіть «Випічка», також підійдуть моделі мультиварок з функцією «Мультиповар».