Щі з квашеної капусти з куркою в мультиварці
Щі з квашеної капусти з курячим м’ясом можна заслужено віднести до дієтичних супів, адже в них немає ніяких жирних продуктів. Таке перше блюдо завжди виходить дуже поживним і ароматним, підходить для дитячого та дорослого меню. У квашеній капусті зберігається ще більше вітамінів, ніж у свіжій, особливо вітаміну С. Саме тому щі в мультиварці обов’язково потрібно готувати в зимовий період. З їх допомогою зміцнюється імунітет і проходить профілактика багатьох сезонних захворювань.
Інгредієнти:
- 300 г курки;
- 300 г квашеної капусти;
- 3 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 2 лаврових листа;
- 3 горошини запашного перцю;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ретельно промити м’ясо. Розділити на невеликі шматочки.
- Нагріти каструлю, включивши режим «Випічка» і змастити каструльку рослинним маслом.
- Обсмажувати курку з усіх сторін 5 хвилин.
- Натерти моркву і подрібнити кубиками цибулю, висипати овочі в чашу мультиварки.
- Режим змінити на «Гасіння», закрити кришку мультиварки і готувати овочі з м’ясом 10 хвилин.
- Додати квашену капусту, сіль і перець за смаком, добре перемішати.
- Знову закрити кришку мультиварки і продовжувати тушкувати овочі 20 хвилин.
- Нарізати картоплю невеликими кубиками і висипати їх у чашу мультиварки, залити всі інгредієнти водою.
- Додати в щи лавровий лист і горошини запашного перцю, продовжувати приготування ще 40 хвилин в тому ж режимі.
- За 5 хвилин до готовності додати в щи в мультиварці подрібнену зелень (петрушку і кріп).