Щі в мультиварці

Щі з квашеної капусти з куркою в мультиварці

Щі з квашеної капусти з курячим м’ясом можна заслужено віднести до дієтичних супів, адже в них немає ніяких жирних продуктів. Таке перше блюдо завжди виходить дуже поживним і ароматним, підходить для дитячого та дорослого меню. У квашеній капусті зберігається ще більше вітамінів, ніж у свіжій, особливо вітаміну С. Саме тому щі в мультиварці обов’язково потрібно готувати в зимовий період. З їх допомогою зміцнюється імунітет і проходить профілактика багатьох сезонних захворювань.
Інгредієнти:

  • 300 г курки;
  • 300 г квашеної капусти;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 лаврових листа;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промити м’ясо. Розділити на невеликі шматочки.
  • Нагріти каструлю, включивши режим «Випічка» і змастити каструльку рослинним маслом.
  • Обсмажувати курку з усіх сторін 5 хвилин.
  • Натерти моркву і подрібнити кубиками цибулю, висипати овочі в чашу мультиварки.
  • Режим змінити на «Гасіння», закрити кришку мультиварки і готувати овочі з м’ясом 10 хвилин.
  • Додати квашену капусту, сіль і перець за смаком, добре перемішати.
  • Знову закрити кришку мультиварки і продовжувати тушкувати овочі 20 хвилин.
  • Нарізати картоплю невеликими кубиками і висипати їх у чашу мультиварки, залити всі інгредієнти водою.
  • Додати в щи лавровий лист і горошини запашного перцю, продовжувати приготування ще 40 хвилин в тому ж режимі.
  • За 5 хвилин до готовності додати в щи в мультиварці подрібнену зелень (петрушку і кріп).