Зелені щи зі свіжої капусти в мультиварці
Зелені щі отримали свою назву за присутність в рецепті великої кількості щавлю та іншої зелені. При цьому капусту можна взяти свіжу, а не квашену, оскільки в супі і так предостатньо кислоти. Для приготування пісних щей в мультиварці, бульйон можна взяти овочевий, а не м’ясної. В інших же випадках підійде будь-яке м’ясо, яке також можна буде додати в щи в самому кінці приготування, відокремивши його від кісток і дрібно порубавши. Яйця потрібні для прикраси щів. Можна також додати до них свіжу сметану.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 400 г щавлю;
- 1 цибулина;
- 4 картоплини;
- 2 л м’ясного бульйону;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 3 яйця;
- 1 пучок зелені;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ретельно промити під проточною водою щавель, потім нарізати соломкою.
- Викласти щавель в друшляк і обдати зелень окропом, дати стекти і трохи обсохнути.
- Яйця зварити круто, остудити і почистити, акуратно розрізати на рівні половинки.
- Капусту очистити від верхнього листя, вирізати качан, решта тонко нашаткувати.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, 2 картоплини також нарізати кубиками, решту – натерти на крупній тертці.
- Включити режим «Смаження», налити в каструлю олію і викласти цибулю, смажити до золотистого кольору.
- Налити в каструлю мультиварки бульйон, додати в нього тертий і нарізаний кубиками картоплю.
- Готувати все разом в режимі «Суп» 15 хвилин, додати капусту і щавель.
- Блюдо посолити і поперчити за смаком, перемішати, закрити кришку.
- Варити щі в мультиварці в тому ж режимі ще 15 хвилин.
- У готові щи додати подрібнену зелень, а в кожну тарілку при подачі викласти по половинку вареного яйця.