Щі в мультиварці

Зелені щи зі свіжої капусти в мультиварці

Зелені щі отримали свою назву за присутність в рецепті великої кількості щавлю та іншої зелені. При цьому капусту можна взяти свіжу, а не квашену, оскільки в супі і так предостатньо кислоти. Для приготування пісних щей в мультиварці, бульйон можна взяти овочевий, а не м’ясної. В інших же випадках підійде будь-яке м’ясо, яке також можна буде додати в щи в самому кінці приготування, відокремивши його від кісток і дрібно порубавши. Яйця потрібні для прикраси щів. Можна також додати до них свіжу сметану.
Інгредієнти:

  • 1 качан капусти;
  • 400 г щавлю;
  • 1 цибулина;
  • 4 картоплини;
  • 2 л м’ясного бульйону;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 1 пучок зелені;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промити під проточною водою щавель, потім нарізати соломкою.
  • Викласти щавель в друшляк і обдати зелень окропом, дати стекти і трохи обсохнути.
  • Яйця зварити круто, остудити і почистити, акуратно розрізати на рівні половинки.
  • Капусту очистити від верхнього листя, вирізати качан, решта тонко нашаткувати.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, 2 картоплини також нарізати кубиками, решту – натерти на крупній тертці.
  • Включити режим «Смаження», налити в каструлю олію і викласти цибулю, смажити до золотистого кольору.
  • Налити в каструлю мультиварки бульйон, додати в нього тертий і нарізаний кубиками картоплю.
  • Готувати все разом в режимі «Суп» 15 хвилин, додати капусту і щавель.
  • Блюдо посолити і поперчити за смаком, перемішати, закрити кришку.
  • Варити щі в мультиварці в тому ж режимі ще 15 хвилин.
  • У готові щи додати подрібнену зелень, а в кожну тарілку при подачі викласти по половинку вареного яйця.