Шашлик на шпажках з курки в майонезі в духовці
З допомогою майонезу курку маринує більшість господинь, оскільки цей спосіб дійсно найшвидший і безпрограшний. Зіпсувати таке блюдо просто неможливо, тому за приготування шашлику може сміливо прийматися навіть початківець кулінар. Звичайно, ніщо не зрівняється з курячим шашликом, приготованим на багатті, але і за допомогою духовки цілком можна зробити смачне і апетитне блюдо.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе;
- 3 цибулини;
- 1 стандартна упаковка майонезу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Філе промити, нарізати кубиками середньої величини, натерти сіллю і чорним перцем.
- У тарілку з куркою видавити майонез і добре все перемішати (краще руками).
- Цибулю почистити, нарізати не дуже тонкими кільцями і додати до курки з майонезом, ще раз перемішати.
- Залишити шашлик при кімнатній температурі 1 годину і потім поставити на 4 години в холодильник.
- Шашлик маринований нанизати на дерев’яні шпажки, чергуючи філе з кільцями цибулі.
- Викласти заготовки на деко і випікати 40 хвилин при 200 градусах.