Шашлик з курки

Шашлик на шпажках з курки в майонезі в духовці

З допомогою майонезу курку маринує більшість господинь, оскільки цей спосіб дійсно найшвидший і безпрограшний. Зіпсувати таке блюдо просто неможливо, тому за приготування шашлику може сміливо прийматися навіть початківець кулінар. Звичайно, ніщо не зрівняється з курячим шашликом, приготованим на багатті, але і за допомогою духовки цілком можна зробити смачне і апетитне блюдо.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 3 цибулини;
  • 1 стандартна упаковка майонезу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Філе промити, нарізати кубиками середньої величини, натерти сіллю і чорним перцем.
  • У тарілку з куркою видавити майонез і добре все перемішати (краще руками).
  • Цибулю почистити, нарізати не дуже тонкими кільцями і додати до курки з майонезом, ще раз перемішати.
  • Залишити шашлик при кімнатній температурі 1 годину і потім поставити на 4 години в холодильник.
  • Шашлик маринований нанизати на дерев’яні шпажки, чергуючи філе з кільцями цибулі.
  • Викласти заготовки на деко і випікати 40 хвилин при 200 градусах.