Маринад з оцтом для шашлику з курки
Маринад готується дуже просто, кількість інгредієнтів розрахована на курку вагою 1,5 кг. Оцтовий розчин має бути 3%-ним. Якщо у вас не 9% оцет, то прочитайте на його етикетці, в яких пропорціях необхідно розбавити його водою. В ідеалі маринувати курку потрібно 10-12 годин, щоб м’ясо стало ніжним і м’яким. Тим не менше можна скоротити цей час на свій розсуд. Результат все одно буде задовільним.
Інгредієнти:
- 4 ст. л. оцту (9%);
- 8 ст. л. води;
- 3 цибулини;
- 1 ст. л. цукру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити від лушпиння, дрібно нарізати або натерти на тертці з великими зубцями.
- Змішати оцет з водою.
- Курку натерти сіллю, перцем, викласти в глибоку миску.
- Додати в ту ж миску цукор, цибулю і оцтовий розчин, все ретельно перемішати.
- Маринувати шашлик 1 годину при кімнатній температурі, потім ще кілька годин у холодильнику.