Шашлик з курки

Маринад з оцтом для шашлику з курки

Маринад готується дуже просто, кількість інгредієнтів розрахована на курку вагою 1,5 кг. Оцтовий розчин має бути 3%-ним. Якщо у вас не 9% оцет, то прочитайте на його етикетці, в яких пропорціях необхідно розбавити його водою. В ідеалі маринувати курку потрібно 10-12 годин, щоб м’ясо стало ніжним і м’яким. Тим не менше можна скоротити цей час на свій розсуд. Результат все одно буде задовільним.
Інгредієнти:

  • 4 ст. л. оцту (9%);
  • 8 ст. л. води;
  • 3 цибулини;
  • 1 ст. л. цукру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю почистити від лушпиння, дрібно нарізати або натерти на тертці з великими зубцями.
  • Змішати оцет з водою.
  • Курку натерти сіллю, перцем, викласти в глибоку миску.
  • Додати в ту ж миску цукор, цибулю і оцтовий розчин, все ретельно перемішати.
  • Маринувати шашлик 1 годину при кімнатній температурі, потім ще кілька годин у холодильнику.