Шашлик з курки

Смачний шашлик з курки в духовці

Дуже цікавий шашлик, який напевно заінтригує гостей своїм зовнішнім виглядом. Куряче філе, фігурно нанизане на шпажки, прикрасить будь-який стіл, а приємний аромат і відмінний смак додасть йому незвичайний соус. Солі в маринад краще багато не додавати, оскільки соєвий соус сам по собі досить солоний. Щоб не переборщити з цим інгредієнтом, краще постійно пробувати страву на смак. Для краси можна посипати шашлик кунжутом.
Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе;
  • 2 ст. л. рисового оцту;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. приправи для шашлику.

Спосіб приготування:

  • Філе промити і трохи відбити, потім нарізати смужками по 1,5 см в товщину.
  • У глибокій мисочці змішати оливкове масло, приправу для шашлику, сіль і перець за смаком.
  • Влити до маринаду соєвий соус і оцет, перемішати.
  • Викласти у готовий соус курку, залишити в холодильнику на 2 години.
  • Акуратно нанизати курку на шпажки «гармошкою», намагаючись не пошкодити цілісність смужки.
  • Полити нанизаний шашлик залишками соусу, викласти шпажки з м’ясом на деко.
  • Готувати страву 30-40 хвилин в добре розігрітій духовці. Через 20 хвилин можна перевернути шашлик на іншу сторону.