Пиріг шарлотка з капустою, яйцем і майонезом
Тісто на основі одного тільки майонезу буде достатньо калорійним і вельми специфічний на смак. Щоб отримати класичний варіант шарлотки з капустою, краще також додати сметану. При цьому можна взяти її з мінімальним показником жирності. Варені яйця урізноманітнюють начинку і зроблять пиріг ще більш ситним. Тісто найпростіше замішувати з допомогою міксера на невеликій швидкості.
Інгредієнти:
- 200 г сметани;
- 4 ст. л. майонезу;
- 1 склянка борошна;
- 8 яєць;
- ½ Качана капусти;
- 1 цибулина;
- 2 ч. л. розпушувача;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати цибулю нашаткувати капусту.
- Обсмажити цибулю до прозорості на сковороді з рослинним маслом.
- До цибулі викласти капусту, зменшити вогонь і тушкувати овочі ще 20-30 хвилин, залежно від жорсткості листя.
- Капусту посолити, додати до неї перець, подрібнений кріп і зняти з вогню.
- Дати капусті настоятися під закритою кришкою.
- Відварити 5 яєць круто, очистити і нарізати кубиками.
- З’єднати яйця і капусту.
- До однорідності змішати майонез і сметану.
- Окремо змішати борошно з дрібкою солі і розпушувачем.
- Ввести сипучі інгредієнти до майонезу і сметани, замісити рідке тісто.
- Вилити половину тіста в глибоку форму для випічки, зверху викласти начинку.
- Начинку залити рештою тестом, випікати пиріг 40 хвилин при 200 градусах.