Шарлотка з капустою

Пиріг шарлотка з капустою, яйцем і майонезом

Тісто на основі одного тільки майонезу буде достатньо калорійним і вельми специфічний на смак. Щоб отримати класичний варіант шарлотки з капустою, краще також додати сметану. При цьому можна взяти її з мінімальним показником жирності. Варені яйця урізноманітнюють начинку і зроблять пиріг ще більш ситним. Тісто найпростіше замішувати з допомогою міксера на невеликій швидкості.
Інгредієнти:

  • 200 г сметани;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • 1 склянка борошна;
  • 8 яєць;
  • ½ Качана капусти;
  • 1 цибулина;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати цибулю нашаткувати капусту.
  • Обсмажити цибулю до прозорості на сковороді з рослинним маслом.
  • До цибулі викласти капусту, зменшити вогонь і тушкувати овочі ще 20-30 хвилин, залежно від жорсткості листя.
  • Капусту посолити, додати до неї перець, подрібнений кріп і зняти з вогню.
  • Дати капусті настоятися під закритою кришкою.
  • Відварити 5 яєць круто, очистити і нарізати кубиками.
  • З’єднати яйця і капусту.
  • До однорідності змішати майонез і сметану.
  • Окремо змішати борошно з дрібкою солі і розпушувачем.
  • Ввести сипучі інгредієнти до майонезу і сметани, замісити рідке тісто.
  • Вилити половину тіста в глибоку форму для випічки, зверху викласти начинку.
  • Начинку залити рештою тестом, випікати пиріг 40 хвилин при 200 градусах.