Шарлотка з капустою

Швидка шарлотка з капустою на кефірі

Кефірний тісто – одне з найбільш простих і швидких в приготуванні. Цей продукт вступає в реакцію з содою, у результаті пиріг виходить дуже пишним і ніжним. Солити тісто треба дуже акуратно, адже у нього також входить майонез, який сам по собі може бути солоним. До капусти під час смаження також можна додати свої улюблені спеції. Жирність кефіру не має принципового значення. Із знежиреним продуктом доведеться просто додати трохи більше борошна.
Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 300 г капусти;
  • Панірувальні сухарі;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Капусту дрібно нашаткувати або натерти на тертці.
  • На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити капусту до готовності.
  • У глибоку миску вилити кефір і розчинити в ньому соду.
  • Додати яйця, перемішати все до однорідності.
  • До решти інгредієнтів додати майонез і трохи солі.
  • Поступово ввести муку, замісити тісто, влити в нього рослинне масло.
  • Змастити форму для випічки, вилити в неї половину тіста.
  • Поверх тіста рівномірно розподілити капусту.
  • Залити начинку другою половиною тіста.
  • Посипати верх пирога панірувальними сухарями.
  • Готувати шарлотку 40 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.