Шарлотка з яблуками

Проста і швидка класична шарлотка з яблуками

Класичний рецепт шарлотки завоював таку
популярність у всьому світі саме тому, що його приготування займає зовсім
трохи часу, грошей і сил. Таким чином, буквально за кілька хвилин можна
пригостити всю сім’ю смачною і ситною десертом.
Інгредієнти:

  • 1 кг яблук;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 яйця;
  • 1ч.л. соди.

Як приготувати класичну шарлотку з яблуками:
1.
Яблука почистити, видалити кісточки, нарізати часточками;
2.
Змішати в зручній посуді яйця, цукор і борошно;
3.
Загасити соду оцтом, додати в миску;
4.
Висипати в тісто яблука, ще раз перемішати;
5.
Розігріти духовку до 200 градусів, випікати 40 хвилин.

Шарлотка з сиром і яблуками на сметані

На основі шарлотки можна приготувати ще один смачний і
корисний десерт – сирний пиріг. Така шарлотка чудово пахне: тісто
додають корицю, а лимонний сік надає більш відчутний аромат яблук. Ідеальне
блюдо для маленьких ласунів!
Інгредієнти:

  • 300г сиру;
  • 4 яблука;
  • 150г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 яйця;
  • 3ст.л. сметани;
  • ½ч.л. кориці;
  • 2 склянки борошна;
  • ½ч.л. соди;
  • Лимонний сік.

Як приготувати шарлотку з сиром і яблуками:
1.
Сир подрібнити вилкою;
2.
Змішати в мисці яйця і цукор, збивати до отримання
пінки;
3.
Розтопити вершкове масло і додати до яєць;
4.
Туди ж відправити сир, соду, корицю і сметану, ретельно
перемішати;
5.
Тонкою цівкою додавати борошно, поки тісто не стане
консистенції як густа сметана;
6.
Яблука почистити, побризкати лимонним соком, тонко
нарізати і додати до тесту;
7.
Змастити сковороду рослинною олією, викласти тісто;
8.
Виставити середній вогонь, готувати протягом години.
Тим, хто вважає за краще один раз побачити, ніж
сто разів прочитати, знадобиться детальна відео інструкція, як робити
класичну шарлотку з яблуками. Все інше – справа практики!

Тепер ви знаєте, як готувати шарлотку з яблуками. Приємного апетиту!
Шарлотка з яблуками – простий і всіма улюблений
десерт. За більш ніж пів тисячоліття свого існування, вона зазнала безліч
змін та експериментів. Щоб у всьому цьому не заплутатися і приготувати
дійсно смачну шарлотку, потрібно запам’ятати кілька рекомендацій:

  • Яблука в процесі готування можуть потемніти,
    тому їх потрібно відразу ж після нарізки збризнути лимонним соком;
  • У тісто шарлотки зазвичай не кладуть
    розпушувач. Замість цього добре збивають яйця разом з содою;
  • Для аромату можна додати корицю, сухий
    імбир, ванільний цукор, цедру лимона або апельсина, лікери і навіть коньяк;
  • Перевіряти готовність тіста слід звичайної
    зубочисткою. Потрібно проколоти їй пиріг і подивитися, якщо суха – значить готово;
  • Чистити яблука від шкірки зовсім не
    обов’язково. Зазвичай вони добре пропікаються, і вона набуває приємний
    карамельний присмак.