Салат з куркою і ананасами

Салат з куркою, свіжими ананасами і грибами

Такий салат відмінно підходить для будь-якого застілля. Він не здасться гостям занадто важким, але при цьому швидко вгамує голод і стане хорошою закускою до спиртних напоїв. Можна використовувати в рецепті мариновані гриби, а не смажені.
Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • 250 г грибів;
  • 200 г свіжого ананаса;
  • 20 г вершкового масла;
  • 80 г майонезу;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити грудку, дати м’ясу охолонути і нарізати його кубиками.
  • Вершкове масло розтопити на сковороді, обсмажити нарізану кубиками цибулю.
  • Гриби нарізати невеликими скибочками, додати до цибулі і довести до готовності.
  • Ананас подрібнити так само, як і курку.
  • З’єднати всі інгредієнти, додати сіль, перець і майонез.

Салат з філе курки, ананасами і кукурудзою

Такий салат готується буквально за лічені хвилини, особливо, якщо вибрати вже нарізані кубиками ананаси і заздалегідь відварити філе. Кількість майонезу для кожного шару краще регулювати самостійно, але важливо пам’ятати, що занадто велика кількість соусу тільки зіпсує блюдо.
Інгредієнти:

  • 500 г філе;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 1 банку консервованих ананасів;
  • 3 яйця;
  • 100 г сиру;
  • Майонез;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Філе відварити, порізати або порвати руками на довільні шматочки.
  • Відварити яйця, натерти на тертці.
  • Викласти м’ясо в салатницю і змастити майонезом.
  • Наступним шаром висипати кукурудзу, попередньо злив рідина, і також змастити майонезом.
  • Ананаси нарізати кубиками, викласти поверх кукурудзи.
  • Покрити ананаси майонезом і засипати яйцями.
  • Додати ще трохи майонезу і посипати салат сиром.

Тепер ви знаєте, як готувати салат з куркою, ананасами. Приємного апетиту!
Салат з куркою і ананасами – це одна з найбільш улюблених закусок для тих, хто любить солодкі інгредієнти всередині солоних страв. Крім двох основних продуктів, можна додати практично будь-який набір компонентів. Кілька загальних рекомендацій допоможуть зробити салат смачним, красивим і поживним:

  • Бажано заправляти салат соусом тільки перед подачею на стіл, інакше ананаси можуть пустити сік, і страва потече;
  • Щоб салат не потрапив зайвий сік, перед тим, як готувати, ананасам потрібно дати трохи постояти без рідини;
  • Шматочки курки і ананасів повинні бути приблизно однаковими за розміром;
  • Зелень куряче м’ясо можна не різати, а рвати руками. Так салат буде виглядати цікавіше;
  • Якщо ви використовуєте копчену курку, мариновані огірки або гриби, то кількість солі для салату потрібно істотно скоротити. Іноді вона не потрібна зовсім.