Салат з куркою, свіжими ананасами і грибами
Такий салат відмінно підходить для будь-якого застілля. Він не здасться гостям занадто важким, але при цьому швидко вгамує голод і стане хорошою закускою до спиртних напоїв. Можна використовувати в рецепті мариновані гриби, а не смажені.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка;
- 250 г грибів;
- 200 г свіжого ананаса;
- 20 г вершкового масла;
- 80 г майонезу;
- 1 цибулина;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Відварити грудку, дати м’ясу охолонути і нарізати його кубиками.
- Вершкове масло розтопити на сковороді, обсмажити нарізану кубиками цибулю.
- Гриби нарізати невеликими скибочками, додати до цибулі і довести до готовності.
- Ананас подрібнити так само, як і курку.
- З’єднати всі інгредієнти, додати сіль, перець і майонез.
Салат з філе курки, ананасами і кукурудзою
Такий салат готується буквально за лічені хвилини, особливо, якщо вибрати вже нарізані кубиками ананаси і заздалегідь відварити філе. Кількість майонезу для кожного шару краще регулювати самостійно, але важливо пам’ятати, що занадто велика кількість соусу тільки зіпсує блюдо.
Інгредієнти:
- 500 г філе;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- 1 банку консервованих ананасів;
- 3 яйця;
- 100 г сиру;
- Майонез;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Філе відварити, порізати або порвати руками на довільні шматочки.
- Відварити яйця, натерти на тертці.
- Викласти м’ясо в салатницю і змастити майонезом.
- Наступним шаром висипати кукурудзу, попередньо злив рідина, і також змастити майонезом.
- Ананаси нарізати кубиками, викласти поверх кукурудзи.
- Покрити ананаси майонезом і засипати яйцями.
- Додати ще трохи майонезу і посипати салат сиром.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з куркою, ананасами. Приємного апетиту!
Салат з куркою і ананасами – це одна з найбільш улюблених закусок для тих, хто любить солодкі інгредієнти всередині солоних страв. Крім двох основних продуктів, можна додати практично будь-який набір компонентів. Кілька загальних рекомендацій допоможуть зробити салат смачним, красивим і поживним:
- Бажано заправляти салат соусом тільки перед подачею на стіл, інакше ананаси можуть пустити сік, і страва потече;
- Щоб салат не потрапив зайвий сік, перед тим, як готувати, ананасам потрібно дати трохи постояти без рідини;
- Шматочки курки і ананасів повинні бути приблизно однаковими за розміром;
- Зелень куряче м’ясо можна не різати, а рвати руками. Так салат буде виглядати цікавіше;
- Якщо ви використовуєте копчену курку, мариновані огірки або гриби, то кількість солі для салату потрібно істотно скоротити. Іноді вона не потрібна зовсім.