Салат з куркою і ананасами

Гавайський салат з курки з ананасами

Яскравий і соковитий салат, який тут же нагадує про сонячних Гаваях. Це блюдо має бути дуже легким і свіжим на смак, тому майонез краще вибрати нежирний, або ж замінити несолодким йогуртом. Можна додати петрушку, кріп або зелену цибулю.
Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • 2 ст. л. подрібнених волоських горіхів;
  • 1 банку консервованого ананаса;
  • ½ Пучка зеленого салату;
  • Майонез;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити куряче м’ясо, дати охолонути і нарізати невеликими шматочками.
  • З ананасів злити зайву рідину, так само подрібнити.
  • Листя салату порвати вручну.
  • Змішати всі інгредієнти в одній тарілці, посолити і поперчити.
  • Заправити салат нежирним майонезом, посипати горішками і перемішати.

Салат шарами з копченою куркою і ананасами

Дуже просте у виконання блюдо, яке при цьому є ситним і досить презентабельним на вигляд. Добре підходить для цього салату «Російський» сир. Якщо хочеться знизити калорійність, можна скористатися і відварений грудкою.
Інгредієнти:

  • 1 копчена грудка;
  • 1 банку консервованого ананаса;
  • 3 зубчики часнику;
  • 150 г твердого сиру;
  • Майонез;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Ананаси і курячу грудку нарізати кубиками.
  • Грудку викласти на плоске блюдо, трохи змастити майонезом.
  • Часник подрібнити, змішати з кубиками ананаса, посолити.
  • Додати в миску з ананасом і часником 2 столові ложки майонезу і добре перемішати.
  • Рівномірно розподілити ананас поверх курки.
  • Зверху натерти сир на середній тертці.