Гавайський салат з курки з ананасами
Яскравий і соковитий салат, який тут же нагадує про сонячних Гаваях. Це блюдо має бути дуже легким і свіжим на смак, тому майонез краще вибрати нежирний, або ж замінити несолодким йогуртом. Можна додати петрушку, кріп або зелену цибулю.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка;
- 2 ст. л. подрібнених волоських горіхів;
- 1 банку консервованого ананаса;
- ½ Пучка зеленого салату;
- Майонез;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Відварити куряче м’ясо, дати охолонути і нарізати невеликими шматочками.
- З ананасів злити зайву рідину, так само подрібнити.
- Листя салату порвати вручну.
- Змішати всі інгредієнти в одній тарілці, посолити і поперчити.
- Заправити салат нежирним майонезом, посипати горішками і перемішати.
Салат шарами з копченою куркою і ананасами
Дуже просте у виконання блюдо, яке при цьому є ситним і досить презентабельним на вигляд. Добре підходить для цього салату «Російський» сир. Якщо хочеться знизити калорійність, можна скористатися і відварений грудкою.
Інгредієнти:
- 1 копчена грудка;
- 1 банку консервованого ананаса;
- 3 зубчики часнику;
- 150 г твердого сиру;
- Майонез;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Ананаси і курячу грудку нарізати кубиками.
- Грудку викласти на плоске блюдо, трохи змастити майонезом.
- Часник подрібнити, змішати з кубиками ананаса, посолити.
- Додати в миску з ананасом і часником 2 столові ложки майонезу і добре перемішати.
- Рівномірно розподілити ананас поверх курки.
- Зверху натерти сир на середній тертці.