Салат «Ніжність»

Салат «Ніжність» з яблуками і чорносливом

Салат, приготований за цим рецептом, подається практично у всіх кафе і ресторанах. Ніжна, з цікавим пікантним смаком, така закуска добре підходить для святкового столу. Для прикраси страви використовуємо волоські горіхи і зелень, можна посипати верх салату зернами граната.
Інгредієнти:

  • Куряче філе — 200 г;
  • Зелене яблуко — 1 шт.;
  • Чорнослив — 100 г;
  • Свіжий огірок — 1 шт.;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Горіхи волоські — 50 г;
  • Майонез, зелень.

Спосіб приготування:

  • Чорнослив промиваємо, замочуємо у воді, залишаємо на 15 хвилин. Якщо плоди досить м’які, то їх можна не замочувати. Рідину зливаємо, чорнослив нарізаємо на шматочки.
  • Філе відварюємо до готовності, охолоджуємо, розбираємо на волокна.
  • Горіхи подрібнюємо в блендері. Яблука очищаємо, натираємо на тертці.
  • Яйця відварюємо, очищаємо, нарізаємо кубиками.
  • Свіжий огірок очищаємо, нарізаємо невеликими брусочками.
  • Інгредієнти викладаємо шарами: перший — куряче філе; другий — яблука; третій — чорнослив; четвертий — горіхи (але не всі, частина залишаємо для прикраси); п’ятий — яйця; шостий — огірок. Шари можна повторити. Кожен шар добре змащуємо майонезом.
  • Верх салату посипаємо подрібненими горіхами.
  • Залишаємо на пару годин в холодильник для просочення.

Тепер ви знаєте, як готувати салат «Ніжність». Приємного апетиту!
Салат «Ніжність» — смачна, але трохи забута закуска, яка внесе різноманітність у звичний раціон і буде непогано виглядати на святковому столі. Варіантів приготування цієї страви існує безліч, і тут припустимі експерименти і прояв фантазії. Про те, як смачно приготувати салат «Ніжність» розкажуть наші експерти.

  • Чорнослив перед закладкою в салат слід на 10 хвилин залити киплячою водою. Це потрібно, щоб сухофрукт став більш м’яким. Крім чорносливу, в салат можна додати родзинки, який також слід замочити в окропі.
  • Легкість і свіжу нотку салату «Ніжність» додадуть фрукти. У закуску можна покласти яблука. Для цього фрукти очистіть, видаліть серцевину і натріть на тертці. У салату з’явиться приємний солодкуватий присмак, якщо додати банани та ананаси.
  • Можна трохи урізноманітнити смак салату і покласти не просто відварені яйця, а порізаний на шматочки омлет. Для цього кожне яйце окремо збивають, додають сіль і смажать невеликий млинець, який нарізають на смужки і додають в салат.
  • Гриби для приготування салату можна взяти будь-які (свіжі, лісові, мариновані, сушені). Для цієї закуски добре підходять печериці.
  • Після варіння яйця слід трохи потримати в холодній воді: так їх буде простіше очистити.