Незвичайний салат «Ніжність» з куркою
Смачний і дуже простий салат із звичайних інгредієнтів. Відсутність гострих спецій і часнику роблять страву дивно ніжним, з приємним м’яким ароматом. Оформлення салату має важливу роль. Подайте блюдо порційно: викладіть всі інгредієнти шарами, використовуючи спеціальну форму.
Інгредієнти:
- Куряче філе — 300 г;
- Печериці — 300 г;
- Сир — 200 г;
- Яйце — 4 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Горіхи волоські — 100 г;
- Зелень;
- Масло рослинне — 2 ст. л.;
- Майонез, спеції.
Спосіб приготування:
- Філе промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту, варимо до готовності.
- Цибулю нарізаємо кубиками, гриби — пластами.
- Яйця відварюємо, очищаємо, подрібнюємо.
- Цибулю обсмажуємо на олії до м’якості (3 хвилини), додаємо гриби, солимо, перчимо, перемішуємо. Готуємо близько 10 хвилин до рум’яного стану. Гриби викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
- Сир натираємо. Варене філе нарізаємо кубиками. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері.
- Салат викладає шарами: порційно або в загальній салатниці. Перший шар — відварна курка, другий — сир, третій — яйця, четвертий — гриби, п’ятий — сир. Кожен шар рясно змащуємо майонезом.
- Верх салату прикрашаємо подрібненими волоськими горіхами і зеленню кропу або петрушки.