Листковий салат «Ніжність» з крабовими паличками
Салат по цьому рецепту прикрасить святковий стіл і різноманітить повсякденний вечерю. Замість крабових паличок візьміть натуральне крабове м’ясо: блюдо придбає більш насичений і багатий смак. Салат стане менш калорійним, якщо майонез замінити сметаною.
Інгредієнти:
- Крабові палички — 200 г;
- Сир — 300 г;
- Помідори — 2 шт.;
- Часник — 2 зубчики;
- Яйце — 3 шт.;
- Майонез — 4 ст. л.;
- Спеції.
Спосіб приготування:
- Помідори промиваємо, обсушуємо, ріжемо кубиками. Перекладаємо в окрему ємність, додаємо сіль, перець.
- Крабові палички розморожуємо, ріжемо на шматочки.
- Часник подрібнюємо, змішуємо з майонезом. Сир натираємо.
- Яйця відварюємо, очистити, дрібно нарізаємо. Змішуємо яйця з сиром, додаємо трохи майонезу, перемішуємо (трохи тертого сиру залишаємо для прикраси).
- Інгредієнти викладаємо шарами. Перший — яйця з сиром, другий — помідори, третій — яйця з сиром, четвертий — крабові палички, п’ятий — яйця з сиром. Кожен шар добре змащуємо майонезом.
- Верх салату посипаємо тертим сиром, прикрашаємо зеленню. Блюдо залишаємо для просочення на 2-3 години.