Салат «Лісова поляна»

Класичний салат «Лісова поляна» з грибами

Класичний салат «Лісова поляна» – це страва для тих, хто хоча б періодично дозволяє собі забути про калорійності і просто насолоджуватися приголомшливим смаком цієї страви. Закуска ідеально підходить для святкового столу – вона ситна, поживна, дуже смачна і різноманітна за складом. Яйця рекомендується різати кубиками середньої величини, тоді салат вийде більш насиченим. Також і тертку для овочів краще брати з великими зубцями.
Інгредієнти:

  • 1 банка маринованих шампіньйонів;
  • 200 г твердого сиру;
  • 3 картоплини;
  • 300 г шинки;
  • 50 г кропу;
  • 200 г майонезу;
  • 100 г моркви;
  • 3 яйця.

Спосіб приготування:

  • Відварити моркву, картоплю і яйця, все остудити і почистити.
  • Гриби викласти в салатницю з плоским дном вниз капелюшками і присипати їх подрібненим кропом.
  • Додати шар майонезу і нарізану соломкою шинку.
  • По черзі викласти в салатницю тертий картопля і таку ж морква, змащуючи кожен шар майонезом.
  • Нарізати кубиками яйце і викласти поверх овочів, змастити майонезом і посипати тертим сиром.
  • Останній шар не змащувати, салат прибрати в холодильник на годину.
  • Акуратно перевернути салат вгору грибочками, змастити боки майонезом і подавати до столу.

Тепер ви знаєте, як готувати салат «Лісова поляна». Приємного апетиту!
Салат «Лісова поляна» – це дуже смачне ласощі, яке складається виключно з доступних і найбільш звичних інгредієнтів. Тим не менш спосіб його приготування і прикраси робить цю закуску особливою. Досвідчені господині напевно з першого разу розберуться, як готувати салат «Лісова поляна», але кілька порад на цей рахунок не завадять навіть професіоналам:

  • Щоб легко перевернути салат після приготування, треба вистелити дно миски плівкою або ж змастити його олією;
  • Щоб салат вийшов більш виразним, краще брати грибочки великого розміру і обов’язково перед покупкою переконатися, що вони законсервовані в цілому вигляді;
  • Овочі для салату краще варити в шкірці, щоб вони зберегли більше смаку і корисних якостей. Після відварювання чистити їх нітрохи не складніше;
  • Якщо хочете, щоб салат вийшов більш пишним, тріть овочі, сир і яйця відразу ж в салатницю, коли прийде їх черга. Після цього акуратно змащуйте їх майонезом, намагаючись не приймати шари;
  • Замість курки і шинки можна використовувати і ковбасні вироби, а також варену свинину чи яловичину. Від цього він тільки виграє;
  • Для приготування «Лісової галявини» потрібно взяти салатницю з плоским дном, яка не звужується до низу.