Салат «Лісова поляна»

Салат «Лісова поляна» з печерицями та корейською морквою

Зазвичай для цього салату моркву використовують відварну, але якщо взяти корейську, можна додати страві особливу пікантність. Головне, щоб обраний делікатес не був занадто сильно приправлений, інакше можна забити смак інших інгредієнтів. В іншому «Лісова галявина» готується точно так само, як зазвичай. Оскільки і моркву, печериці, і майонез вже містять сіль, то сам салат краще не досолювати. При бажанні слід підсолити воду, в якій вариться куряче філе.
Інгредієнти:

  • 1 баночка маринованих печериць;
  • 100 г корейської моркви;
  • 200 г сиру;
  • 2 картоплини;
  • 200 г курячого філе;
  • 150 г майонезу;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  • Відварити до готовності куряче філе і картоплю в мундирі.
  • Дно салатниці змастити невеликою кількістю рослинної олії і викласти на нього гриби капелюшками вниз.
  • Подрібнити зелень і висипати її поверх грибів.
  • На тертці в різні мисочки натерти остиглий, картопля, очищений і твердий сир.
  • Половину сиру розподілити по шару із зелені, змастити його майонезом.
  • Додати картоплю і також промазати його соусом.
  • Наступним шаром викласти корейську моркву, знову додати трохи майонезу.
  • Нарізати невеликими шматочками куряче філе, відправити його в салатницю.
  • Додати ще шар майонезу і залишився сир.
  • Залишити салат в холодильнику на 2 години, потім накрити салатницю плоским стравою і перевернути «Лісову галявинку».