Салат «Лісова поляна»

Салат «Лісова поляна» з опеньками і шинкою

З опеньками салат і виглядає по-іншому, і смак його трохи поміняється. Багатьом такий варіант «Лісової галявини» сподобається більше, ніж традиційний рецепт з печерицями. При цьому замість майонезу тут використовується сметана, так що салат можна сміливо назвати дієтичним. Готувати його також рекомендується «з переворотом», щоб страва виглядало більш акуратним. Рівно встановити опеньки не вийде, але все одно краще постаратися красиво розкласти їх по дну салатниці, адже вони є головною прикрасою «полянки».
Інгредієнти:

  • 1 баночка маринованих опеньків;
  • 2 картоплини;
  • 200 г шинки;
  • 3 маринованих огірка;
  • 2 моркви;
  • 3 яйця;
  • 1 пучок кропу;
  • 100 г сметани.

Спосіб приготування:

  • Відварити яйця, картоплю і моркву – в мундирі до готовності.
  • Застелити салатницю харчової пінкою, на дно викласти опеньки.
  • Дрібно нарізати кріп і посипати їм гриби, потім змастити все сметаною.
  • Натерти на тертці моркву і картоплю, нарізати кубиками яйця, огірочки і шинку.
  • Викладати інгредієнти у такій послідовності, змащуючи кожен шар сметаною: морква, шинка, мариновані огірки, яйця і картоплю.
  • Залишити салат на 1 годину в холодильнику, потім акуратно перевернути на плоску тарілку.