Тісто для рулету з маком на кефірі
Для домашніх макових рулетів як не можна краще підходить дріжджове тісто на кефірі або будь-якому іншому кисломолочному продукті, наприклад, кисляку. Випічка виходить дивно ніжною і повітряної. Таке тісто добре підходить не тільки для приготування рулетів з маком. На його основі виходять чудові пироги, солодкі пиріжки, булочки, рогалики і інші вироби.
Інгредієнти:
- Борошно — 1 кг;
- Кефір — 300 мл;
- Дріжджі — 1 пакетик;
- Молоко — 100 мл;
- Сіль — ½ ч. л.;
- Цукор — 100 г;
- Ванільний цукор — пакетик;
- Масло вершкове — 100 г;
- Яйце — 2 шт.
Спосіб приготування:
- Приготуємо опару. Молоко трохи нагріваємо, перелити у велику миску, додаємо сухі дріжджі, цукор (1 ч. л.), борошно (3 ст. л.). Масу добре розмішуємо, залишаємо опару на 20 хвилин, щоб підійшла.
- В окремому посуді приготуємо здобу. Масло розтоплюємо, додаємо яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, кефір, перемішуємо.
- Підійшла опару з’єднуємо зі здобою, додаємо борошно. Замішуємо руками тісто, якщо необхідно підсипаємо борошно. Тісто повинне вийти м’яким і пластичним.
- В миску, змащену маслом, викладаємо скатанное тісто в кулю. Ємність закриваємо тканинним рушником, залишаємо на годину.
- Коли тісто збільшиться в два рази, обминаємо його руками, знову накриваємо рушником, залишаємо на 40 хвилин.
- Стіл трохи присипаємо борошном, тісто, що підійшло другий, розгортаємо в пласт, викладаємо начинку і формуємо рулети.
Тепер ви знаєте, як готувати рулет з маком. Приємного апетиту!
Маковий рулет — ароматна випічка, здатна зібрати за обіднім столом всю сім’ю. Про те, як смачно приготувати рулет з маком розкажуть досвідчені кулінари, знайомі з тонкощами і нюансами цієї страви.
- Макову начинку можна приготувати на воді, виключивши з рецепту молоко.
- Щоб рулети не пригоріли під час випікання, застеліть деко або форму пергаментним папером.
- Готовність рулету перевіряють з допомогою зубочистки. Якщо її дерев’яна поверхня залишається сухою, то випічка готова.
- Щоб надати готового рулету більш апетитний зовнішній вигляд і збагатити його смак, випічку посипають цукровою пудрою, маком, меленою корицею, ванільним цукром.
- Перед подачею до столу рулет охолоджують, потім нарізають на тонкі пластинки і пропонують до чаю або кави.
- Волоські горіхи в макової начинки можна замінити курагою, чорносливом, родзинками, інжиром, сушеною вишнею.
- Якщо при формуванні рулету, розрізати його на невеликі шматочки, то вийдуть міні-рулетики, які варто також випікати в духовці, тільки часу на їх приготування потрібно менше.