Рулет з маком

Тісто для рулету з маком на кефірі

Для домашніх макових рулетів як не можна краще підходить дріжджове тісто на кефірі або будь-якому іншому кисломолочному продукті, наприклад, кисляку. Випічка виходить дивно ніжною і повітряної. Таке тісто добре підходить не тільки для приготування рулетів з маком. На його основі виходять чудові пироги, солодкі пиріжки, булочки, рогалики і інші вироби.
Інгредієнти:

  • Борошно — 1 кг;
  • Кефір — 300 мл;
  • Дріжджі — 1 пакетик;
  • Молоко — 100 мл;
  • Сіль — ½ ч. л.;
  • Цукор — 100 г;
  • Ванільний цукор — пакетик;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Яйце — 2 шт.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо опару. Молоко трохи нагріваємо, перелити у велику миску, додаємо сухі дріжджі, цукор (1 ч. л.), борошно (3 ст. л.). Масу добре розмішуємо, залишаємо опару на 20 хвилин, щоб підійшла.
  • В окремому посуді приготуємо здобу. Масло розтоплюємо, додаємо яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, кефір, перемішуємо.
  • Підійшла опару з’єднуємо зі здобою, додаємо борошно. Замішуємо руками тісто, якщо необхідно підсипаємо борошно. Тісто повинне вийти м’яким і пластичним.
  • В миску, змащену маслом, викладаємо скатанное тісто в кулю. Ємність закриваємо тканинним рушником, залишаємо на годину.
  • Коли тісто збільшиться в два рази, обминаємо його руками, знову накриваємо рушником, залишаємо на 40 хвилин.
  • Стіл трохи присипаємо борошном, тісто, що підійшло другий, розгортаємо в пласт, викладаємо начинку і формуємо рулети.

Тепер ви знаєте, як готувати рулет з маком. Приємного апетиту!
Маковий рулет — ароматна випічка, здатна зібрати за обіднім столом всю сім’ю. Про те, як смачно приготувати рулет з маком розкажуть досвідчені кулінари, знайомі з тонкощами і нюансами цієї страви.

  • Макову начинку можна приготувати на воді, виключивши з рецепту молоко.
  • Щоб рулети не пригоріли під час випікання, застеліть деко або форму пергаментним папером.
  • Готовність рулету перевіряють з допомогою зубочистки. Якщо її дерев’яна поверхня залишається сухою, то випічка готова.
  • Щоб надати готового рулету більш апетитний зовнішній вигляд і збагатити його смак, випічку посипають цукровою пудрою, маком, меленою корицею, ванільним цукром.
  • Перед подачею до столу рулет охолоджують, потім нарізають на тонкі пластинки і пропонують до чаю або кави.
  • Волоські горіхи в макової начинки можна замінити курагою, чорносливом, родзинками, інжиром, сушеною вишнею.
  • Якщо при формуванні рулету, розрізати його на невеликі шматочки, то вийдуть міні-рулетики, які варто також випікати в духовці, тільки часу на їх приготування потрібно менше.