Рулет з маком

Простий дріжджовий рулет з маком

Дріжджовий рулет з маком — здобна святкова випічка, яка виходить неймовірно смачною, ароматною і ніжною. Найбільш популярні макові рулети з дріжджового тіста. Обов’язково додайте в начинку корицю, лимонну (апельсинову) цедру — це дивним чином змінить смак макового рулету.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно — 1 кг;
  • Молоко — 500 мл;
  • Цукор — 4 ст. л.;
  • Сіль — 1 ст. л.;
  • Масло рослинне — 200 мл;
  • Сухі дріжджі — 12 г (або 100 г свіжих);
  • Ванільний цукор — 1 пакетик.

Для начинки:

  • Мак — 500 г;
  • Молоко — 150 мл;
  • Родзинки — 150 г;
  • Цукор — 250 г;
  • Лимонна цедра, кориця.

Для змащування:

  • Молоко — 50 мл;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Жовток — 1 шт.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо дріжджове тісто. Просіваємо борошно, додаємо сухі дріжджі (якщо використовуються свіжі дріжджі, то їх слід розвести теплим молоком з додаванням солі і цукру). У борошно вливаємо молоко і масло, замішуємо тісто, викладаємо його у харчової контейнер, закриваємо кришкою, залишаємо на годину. Тісто, що підійшло обминаємо.
  • Коли тісто підніметься вдруге, обробляємо його на 4 частини.
  • Приготуємо начинку. Мак подрібнюємо за допомогою блендера або ручного млина, додаємо цукор, цедру, корицю, заливаємо молоком. Суміш ставимо на плиту, варимо до википання рідини. Начинка повинна стати в’язкою. Додаємо промитий ізюм, варимо близько 5 хвилин, масу знімаємо з плити, охолоджуємо.
  • Формуємо рулети. Кожну частину тіста розкачуємо в пласт, за його поверхні рівномірно розподіляємо начинку. Звертаємо в тугий рулет, кінці підгинаємо всередину. Рулети змащуємо молоком з розчиненим у ньому цукром. Залишаємо вироби на 20 хвилин.
  • Рулети випікаємо в духовці (2000С) 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності вироби змащуємо збитим жовтком. Подаємо до чаю, порізавши на шматочки.