Смачний сирний рулет з маком
Сир, що входить до складу тіста, робить випічку, приготований за цим рецептом, неймовірно ніжною і повітряної. Завдяки лимонної помадці рулет набуває приємний цитрусовий аромат і смак. Начинку можна доповнити горіхами, інжиром або родзинками.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 500 г;
- Розпушувач — 1 пакетик;
- Цукор — 125 г;
- Ванільний цукор — 1 пакетик;
- Сіль — щіпка;
- Знежирений пастоподібний сир — 250 г;
- Масло вершкове — 125 г;
- Яйце — 2 шт.
Для начинки:
- Готова макова суміш — 2 пакетика (по 250 г);
- Яйце — 1 шт.
Для помадки:
- Лимонний сік — 1 ч. л.;
- Ром — 2 ст. л.;
- Цукрова пудра — 100 р.
Для змащування:
- Жовток — 1 шт.;
- Вершки — 1 ч. л. (молоко).
Спосіб приготування:
- В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль, цукор. Додаємо розм’якшене масло, сир, яйця. Замішуємо м’яке тісто.
- У готову макову начинку додаємо збите яйце.
- На столі розкладаємо пекарську папір, посипаємо її борошном. Тісто розгортаємо в пласт (40х45 см), по його поверхні рівномірно розподіляємо макову начинку. Тісто звертаємо з обох сторін до центру. На половинках рулету робимо кілька надрізів ножем.
- Рулет перекладаємо у форму, викладену пекарської папером. Готуємо в духовці (1750З) 35 хвилин.
- Жовток збиваємо, змішуємо з вершками або молоком.
- Рулет дістаємо рясно змащуємо сумішшю жовтка і молока, запікаємо ще 20 хвилин.
- Цукрову пудру, сік лимона і ром змішуємо в окремій ємності. Помадку рівномірно розподіляємо по поверхні ще гарячого рулету. Даємо випічці повністю охолонути і подаємо до столу.