Рулет з маком

Смачний сирний рулет з маком

Сир, що входить до складу тіста, робить випічку, приготований за цим рецептом, неймовірно ніжною і повітряної. Завдяки лимонної помадці рулет набуває приємний цитрусовий аромат і смак. Начинку можна доповнити горіхами, інжиром або родзинками.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно — 500 г;
  • Розпушувач — 1 пакетик;
  • Цукор — 125 г;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик;
  • Сіль — щіпка;
  • Знежирений пастоподібний сир — 250 г;
  • Масло вершкове — 125 г;
  • Яйце — 2 шт.

Для начинки:

  • Готова макова суміш — 2 пакетика (по 250 г);
  • Яйце — 1 шт.

Для помадки:

  • Лимонний сік — 1 ч. л.;
  • Ром — 2 ст. л.;
  • Цукрова пудра — 100 р.

Для змащування:

  • Жовток — 1 шт.;
  • Вершки — 1 ч. л. (молоко).

Спосіб приготування:

  • В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль, цукор. Додаємо розм’якшене масло, сир, яйця. Замішуємо м’яке тісто.
  • У готову макову начинку додаємо збите яйце.
  • На столі розкладаємо пекарську папір, посипаємо її борошном. Тісто розгортаємо в пласт (40х45 см), по його поверхні рівномірно розподіляємо макову начинку. Тісто звертаємо з обох сторін до центру. На половинках рулету робимо кілька надрізів ножем.
  • Рулет перекладаємо у форму, викладену пекарської папером. Готуємо в духовці (1750З) 35 хвилин.
  • Жовток збиваємо, змішуємо з вершками або молоком.
  • Рулет дістаємо рясно змащуємо сумішшю жовтка і молока, запікаємо ще 20 хвилин.
  • Цукрову пудру, сік лимона і ром змішуємо в окремій ємності. Помадку рівномірно розподіляємо по поверхні ще гарячого рулету. Даємо випічці повністю охолонути і подаємо до столу.