Рулет з маком

Рулет з маком і горіхами без дріжджів

Рулет на основі бездріжджового тіста виходить чудовим і дуже апетитним. До складу начинки входять мак, горіхи, родзинки і молоко. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою або прикрасити глазур’ю.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно — 300 г;
  • Цукор — 50 г;
  • Сир — 150 г;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Сіль — щіпка;
  • Молоко — 100 мл;
  • Олія — 7 ст. л.;
  • Сіль — щіпка;
  • Яблучний оцет — 1 ч. л;
  • Яйце — 1 шт. (для змащування рулету).

Для начинки:

  • Мак — 100 г;
  • Горіхи — 50 г (подрібнені);
  • Ізюм — 100 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Молоко — 2/3 ст.

Спосіб приготування:

  • Родзинки промиваємо, обсушуємо. Волоські горіхи подрібнюємо.
  • Мак відварюємо в молоці до повного уварювання рідини, змішуємо з горіхами, родзинками, цукром.
  • Борошно просіваємо, додаємо соду, погашену в яблучному оцті. Вливаємо олію і молоко, додаємо цукор, сіль, сир, замішуємо тісто. Розкачуємо його пластом, в центр викладаємо начинку, звертаємо в рулет.
  • Деко або форму застеляємо пекарським папером, рулет змащуємо збитим яйцем.
  • Випікаємо в духовці (1800С) 45 хвилин.
  • Готового рулету даємо охолонути, нарізаємо шматочками, подаємо до чаю.