Рулет з маком і горіхами без дріжджів
Рулет на основі бездріжджового тіста виходить чудовим і дуже апетитним. До складу начинки входять мак, горіхи, родзинки і молоко. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою або прикрасити глазур’ю.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 300 г;
- Цукор — 50 г;
- Сир — 150 г;
- Сода — 1 ч. л.;
- Сіль — щіпка;
- Молоко — 100 мл;
- Олія — 7 ст. л.;
- Сіль — щіпка;
- Яблучний оцет — 1 ч. л;
- Яйце — 1 шт. (для змащування рулету).
Для начинки:
- Мак — 100 г;
- Горіхи — 50 г (подрібнені);
- Ізюм — 100 г;
- Цукор — 100 г;
- Молоко — 2/3 ст.
Спосіб приготування:
- Родзинки промиваємо, обсушуємо. Волоські горіхи подрібнюємо.
- Мак відварюємо в молоці до повного уварювання рідини, змішуємо з горіхами, родзинками, цукром.
- Борошно просіваємо, додаємо соду, погашену в яблучному оцті. Вливаємо олію і молоко, додаємо цукор, сіль, сир, замішуємо тісто. Розкачуємо його пластом, в центр викладаємо начинку, звертаємо в рулет.
- Деко або форму застеляємо пекарським папером, рулет змащуємо збитим яйцем.
- Випікаємо в духовці (1800С) 45 хвилин.
- Готового рулету даємо охолонути, нарізаємо шматочками, подаємо до чаю.