Здобні рогалики з повидлом на дріжджах
Рогалики за цим рецептом виходять здобними, повітряними і залишаються м’якими на наступний день. Начинка може бути різною, наприклад згущене молоко, шоколадна глазур, мак. Однаковим залишається тільки процес приготування: дріжджове тісто тонко розкочується, нарізається на трикутники, в які загортається обрана начинка. Ми зробимо рогалики з повидлом.
Інгредієнти:
- борошно — 12 ст. л.;
- дріжджі свіжі — 25 г;
- цукор — 2 ст. л.;
- яйце — 2 шт.;
- молоко — 250 мл;
- масло вершкове — 50 г;
- сіль — дрібка;
- олія — для змащування;
- цукрова пудра;
- повидло.
Спосіб приготування:
- Молоко трохи підігріваємо, розчиняємо в ньому дріжджі.
- Потім додаємо цукор, сіль, одне яйце. Інгредієнти добре перемішуємо вінчиком.
- Частинами підсипаємо в отриману масу борошно. Замішуємо пишне дріжджове тісто.
- В кінці замісу додаємо розтоплене вершкове масло, знову добре вимішуємо тісто.
- Тісто залишаємо на 3 години, обов’язково накривши бавовняним рушником.
- Коли тісто підійде, ще раз вимішуємо його і ділимо на 3 частини.
- Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт товщиною 10 мм
- Тісто нарізаємо на трикутники.
- Кожен трикутник змащуємо повидлом. Вироби акуратно загортаємо.
- Друге яйце трохи збиваємо. Використовуючи пензлик, змащуємо рогалики збитим яйцем.
- Вироби поміщаємо на деко (заздалегідь змащений жиром).
- Випікаємо в духовці (180°С) 25 хвилин.
- Готові рогалики викладаємо на блюдо, посипаємо пудрою і подаємо до чаю, кави або молока.
Тепер ви знаєте, як готувати рогалики з повидлом. Приємного апетиту!
Рогалики з повидлом — смачна і проста в приготуванні випічка. Неважливо, з якого тіста готується ласощі, ‒ технологія формування виробів завжди однакова: на трикутник з тіста викладається начинка, і рогалик згорнути рулетиком. Про те, як смачно приготувати рогалики з повидлом, розкажуть досвідчені кулінари:
- Щоб готові рогалики придбали приємний золотистий відтінок, змастіть вироби не жовтком, а сумішшю жовтка, цукрової пудри і невеликої кількості води.
- В якості начинки використовувати будь повидло по своєму смаку: вишневе, абрикосове, смородинове, апельсинове або малинове. Бажано, щоб воно було без кісточок і шматочків фруктів. Також повидло можна замінити на джем.
- Використовуйте тільки борошно вищого сорту, вибирайте продукт тонкого помелу від перевірених виробників. Від якості борошна багато в чому залежить смак виробів.
- Заготовки з тіста для рогаликів можна зробити заздалегідь і прибрати в холодильник, а самі вироби випікати через кілька годин. Це зручно, якщо ви чекаєте гостей і хочете пригостити їх гарячою випічкою.
- Начинку з повидла можна замінити на згущене молоко, сир, мармелад, шматочки шоколаду, мак, подрібнені волоські горіхи.
- Скоротити час приготування рогаликів допоможе готове листкове тісто, яке продається в будь-якому супермаркеті. Технологія залишається тією ж: тісто розморожують, тонко розкачують, нарізають трикутники. На такі заготовки викладають начинку, вироби згортають.