Рогалики з повидлом

Здобні рогалики з повидлом на дріжджах

Рогалики за цим рецептом виходять здобними, повітряними і залишаються м’якими на наступний день. Начинка може бути різною, наприклад згущене молоко, шоколадна глазур, мак. Однаковим залишається тільки процес приготування: дріжджове тісто тонко розкочується, нарізається на трикутники, в які загортається обрана начинка. Ми зробимо рогалики з повидлом.
Інгредієнти:

  • борошно — 12 ст. л.;
  • дріжджі свіжі — 25 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • яйце — 2 шт.;
  • молоко — 250 мл;
  • масло вершкове — 50 г;
  • сіль — дрібка;
  • олія — для змащування;
  • цукрова пудра;
  • повидло.

Спосіб приготування:

  • Молоко трохи підігріваємо, розчиняємо в ньому дріжджі.
  • Потім додаємо цукор, сіль, одне яйце. Інгредієнти добре перемішуємо вінчиком.
  • Частинами підсипаємо в отриману масу борошно. Замішуємо пишне дріжджове тісто.
  • В кінці замісу додаємо розтоплене вершкове масло, знову добре вимішуємо тісто.
  • Тісто залишаємо на 3 години, обов’язково накривши бавовняним рушником.
  • Коли тісто підійде, ще раз вимішуємо його і ділимо на 3 частини.
  • Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт товщиною 10 мм
  • Тісто нарізаємо на трикутники.
  • Кожен трикутник змащуємо повидлом. Вироби акуратно загортаємо.
  • Друге яйце трохи збиваємо. Використовуючи пензлик, змащуємо рогалики збитим яйцем.
  • Вироби поміщаємо на деко (заздалегідь змащений жиром).
  • Випікаємо в духовці (180°С) 25 хвилин.
  • Готові рогалики викладаємо на блюдо, посипаємо пудрою і подаємо до чаю, кави або молока.

Тепер ви знаєте, як готувати рогалики з повидлом. Приємного апетиту!
Рогалики з повидлом — смачна і проста в приготуванні випічка. Неважливо, з якого тіста готується ласощі, ‒ технологія формування виробів завжди однакова: на трикутник з тіста викладається начинка, і рогалик згорнути рулетиком. Про те, як смачно приготувати рогалики з повидлом, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Щоб готові рогалики придбали приємний золотистий відтінок, змастіть вироби не жовтком, а сумішшю жовтка, цукрової пудри і невеликої кількості води.
  • В якості начинки використовувати будь повидло по своєму смаку: вишневе, абрикосове, смородинове, апельсинове або малинове. Бажано, щоб воно було без кісточок і шматочків фруктів. Також повидло можна замінити на джем.
  • Використовуйте тільки борошно вищого сорту, вибирайте продукт тонкого помелу від перевірених виробників. Від якості борошна багато в чому залежить смак виробів.
  • Заготовки з тіста для рогаликів можна зробити заздалегідь і прибрати в холодильник, а самі вироби випікати через кілька годин. Це зручно, якщо ви чекаєте гостей і хочете пригостити їх гарячою випічкою.
  • Начинку з повидла можна замінити на згущене молоко, сир, мармелад, шматочки шоколаду, мак, подрібнені волоські горіхи.
  • Скоротити час приготування рогаликів допоможе готове листкове тісто, яке продається в будь-якому супермаркеті. Технологія залишається тією ж: тісто розморожують, тонко розкачують, нарізають трикутники. На такі заготовки викладають начинку, вироби згортають.