Рогалики з повидлом

Домашні сирні рогалики з повидлом

Якщо у вас є трохи сиру, обов’язково приготуйте рогалики за цим рецептом. На відміну від дріжджовий, пісочної або бісквітної випічки, вироби з сирного тіста завжди виходять ніжними, але в той же час хрусткими. До того ж сир вважається корисним продуктом, і такі рогалики можна запропонувати навіть маленьким дітям. Начинку вибирайте на свій смак, зовсім не обов’язково використовувати тільки повидло.
Інгредієнти:

  • сир — 400 г;
  • борошно — 2,5 ст.;
  • цукор — 1 ст.;
  • масло вершкове — 200 г;
  • густе повидло — 100 г;
  • жовток яєчний — 1 шт.;
  • розпушувач — 1 пакетик;
  • ваніль;
  • олія рослинна;
  • сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

  • Змішуємо в окремій ємності сир і вершкове масло.
  • В іншій мисці змішуємо борошно, розпушувач, цукор, ваніль, сіль.
  • Обидві маси, сирну і борошняну, з’єднуємо, добре перемішуємо, щоб вийшло м’яке тісто.
  • Тісто загортаємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник на 1 годину.
  • Охолоджене тісто розгортаємо в пласт, нарізаємо його на однакові трикутники.
  • У середину кожного виробу кладемо по чайній ложці густого повидла. Рогалики акуратно згортаємо.
  • Готові вироби викладаємо на деко (попередньо змащений маслом).
  • Випікаємо в духовці (180°С) 20 хвилин.