Рогалики з повидлом

Тісто на сметані для рогаликів з повидлом

Тісто для рогаликів по цьому рецепту виходить легким і податливим, на його приготування витрачається мінімум зусиль. Самі рогалики виходять розсипчастими і ніжними. Крім повидла в якості начинки можна використовувати волоські горіхи, мак, будь фруктовий джем. За смаком такі рогалики схожі на пісочне печиво, а їх зовнішній вигляд нагадує, швидше, круасани.
Інгредієнти:

  • борошно — 400 г;
  • сметана — 1 ст.;
  • масло вершкове — 100 г;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • В окрему миску просіваємо борошно, робимо в ній невелике поглиблення.
  • В отриману «ямку» викладаємо сметану, сіль, розм’якшене масло.
  • Швидкими рухами замішуємо еластичне тісто.
  • Готове тісто загортаємо в харчову плівку або укладаємо в поліетиленовий пакет, а потім відправляємо в холодильник на 1 годину, після чого формуємо вироби.