Пісні рогалики на маргарині з повидлом
Такі рогалики дозволяється вживати навіть у піст. Ласощі виходить неймовірно смачним і пухким. Повидло можна замінити смужками мармеладу, так десерт вийде ще смачніше. Якщо не хочете використовувати маргарин, то візьміть рослинне масло.
Інгредієнти:
- борошно — 2,5 ст.;
- дріжджі — 4,5 ч. л.;
- маргарин — 1 пачка;
- вода — 1 ст.;
- сіль — щіпка;
- повидло — 200 г;
- цукор — 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Маргарин розтоплюємо на водяній бані, охолоджуємо.
- В окрему ємність вливаємо теплу воду, додаємо дріжджі, сіль, цукор. Масу розмішуємо.
- Вливаємо розтоплений маргарин. Всі інгредієнти добре перемішуємо, використовуючи віночок, потім поступово підсипаємо борошно. Спочатку тісто розмішуємо віночком, а коли воно вже стане щільним, перекладаємо на стіл і продовжуємо заміс.
- Готове тісто має відставати від рук, бути м’яким і еластичним. Тісто накриваємо рушником, залишаємо на 30 хвилин.
- Готове тісто ділимо на 3 частини. Кожну частину тонко розкачуємо, нарізаємо на трикутники.
- В основі кожного трикутника викладаємо повидло (1 ч. л.).
- Рогалик акуратно загортаємо, защипуємо краю, щоб повидло не витекло при випіканні.
- Сформовані вироби викладаємо на деко (попередньо змащений маслом).
- Випікаємо в духовці (180°С) 20 хвилин.
- Готові рогалики викладаємо на блюдо, при бажанні посипаємо пудрою.