Різотто з грибами та вершками в мультиварці
Зазвичай вершки не входять в класичний рецепт приготування різотто. Але спробуємо урізноманітнити смак страви і додамо цей інгредієнт. Гриби і вершки в цьому рецепті гармонійно поєднуються з рисом і страва виходить неймовірно ніжним і повітряним, просто тане в роті. Замість овочевого можна використовувати грибний бульйон.
Інгредієнти:
- Рис Арборіо — 250 г;
- Вершки — 100 мл (23 % жирності);
- Олія оливкова — 3 ст. л.;
- Печериці — 400 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Масло вершкове — 2 ст. л.;
- Пармезан — 100 г;
- Вино біле сухе — 150 мл;
- Часник — 2 зубчики;
- Спеції, сіль, зелень.
Для овочевого бульйону:
- Вода — 1,5 л;
- Морква — 1 шт.;
- Стебло селери — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Духмяний перець, чорний;
- Сіль — 1,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- Приготуємо овочевий бульйон. Всі інгредієнти промиваємо, очищаємо, викладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль, перець, варимо до готовності.
- Встановлюємо режим «Смаження». Лук очищаємо, нарізаємо, обсмажуємо в суміші оливкової і вершкового масла, додаємо подрібнений часник. Готуємо до прозорості цибулі.
- Печериці промиваємо, нарізаємо на шматочки, відправляємо до цибулі, готуємо до повного випарівая рідини.
- Всипаємо рис, обсмажуємо 5 хвилин. Рис повинен придбати золотистий відтінок.
- Вливаємо вино, смажимо, поки воно не випарується.
- У риззото вливаємо бульйон (150 мл), помішуємо до випарівая рідини. Потім додаємо ще одну порцію бульйону. Таку процедуру повторюємо до повної готовності рису, який повинен збільшиться в об’ємі в 2 рази.
- Вливаємо вершки, солимо, перчимо, перемішуємо, додаємо тертий пармезан, січену зелень. Включаємо режим «Підігрів», готуємо 20 хвилин і подаємо.
Тепер ви знаєте, як готувати різотто з грибами. Приємного апетиту!
Різотто з грибами — прекрасна можливість урізноманітнити щоденне меню і замінити прості рисові каші оригінальним, ситний і дуже апетитним стравою. А про те, як смачно приготувати різотто з грибами розкажуть досвідчені кулінари, знайомі з усіма секретами цієї страви.
- Для різотто слід вибирати рис спеціальних сортів, а не замінювати цей інгредієнт простим круглим рисом, який перетворить блюдо в звичайну кашу. З усіх сортів рису для різотто найбільш доступний Арборіо, який в процесі приготування набуває кремоподібну структуру, вбираючи в себе аромат і смак інших складових страви. До речі, рис промивати не потрібно.
- Різотто тушкують з додаванням овочевого, рибного, грибного або курячого бульйону, але можна використовувати і звичайну воду.
- Щоб різотто набуло в’язку консистенцію додають сир пармезан або пекоріно. Інші сорти сиру для цієї страви не підходять.
- Гриби краще всього вибирати лісові, наприклад, білі. Але підійдуть і печериці.
- В різотто можна покласти різні овочі, морепродукти, м’ясні інгредієнти, спеції, зелень.