Різотто з грибами

Різотто з грибами та вершками в мультиварці

Зазвичай вершки не входять в класичний рецепт приготування різотто. Але спробуємо урізноманітнити смак страви і додамо цей інгредієнт. Гриби і вершки в цьому рецепті гармонійно поєднуються з рисом і страва виходить неймовірно ніжним і повітряним, просто тане в роті. Замість овочевого можна використовувати грибний бульйон.
Інгредієнти:

  • Рис Арборіо — 250 г;
  • Вершки — 100 мл (23 % жирності);
  • Олія оливкова — 3 ст. л.;
  • Печериці — 400 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Масло вершкове — 2 ст. л.;
  • Пармезан — 100 г;
  • Вино біле сухе — 150 мл;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Спеції, сіль, зелень.

Для овочевого бульйону:

  • Вода — 1,5 л;
  • Морква — 1 шт.;
  • Стебло селери — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Духмяний перець, чорний;
  • Сіль — 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо овочевий бульйон. Всі інгредієнти промиваємо, очищаємо, викладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль, перець, варимо до готовності.
  • Встановлюємо режим «Смаження». Лук очищаємо, нарізаємо, обсмажуємо в суміші оливкової і вершкового масла, додаємо подрібнений часник. Готуємо до прозорості цибулі.
  • Печериці промиваємо, нарізаємо на шматочки, відправляємо до цибулі, готуємо до повного випарівая рідини.
  • Всипаємо рис, обсмажуємо 5 хвилин. Рис повинен придбати золотистий відтінок.
  • Вливаємо вино, смажимо, поки воно не випарується.
  • У риззото вливаємо бульйон (150 мл), помішуємо до випарівая рідини. Потім додаємо ще одну порцію бульйону. Таку процедуру повторюємо до повної готовності рису, який повинен збільшиться в об’ємі в 2 рази.
  • Вливаємо вершки, солимо, перчимо, перемішуємо, додаємо тертий пармезан, січену зелень. Включаємо режим «Підігрів», готуємо 20 хвилин і подаємо.

Тепер ви знаєте, як готувати різотто з грибами. Приємного апетиту!
Різотто з грибами — прекрасна можливість урізноманітнити щоденне меню і замінити прості рисові каші оригінальним, ситний і дуже апетитним стравою. А про те, як смачно приготувати різотто з грибами розкажуть досвідчені кулінари, знайомі з усіма секретами цієї страви.

  • Для різотто слід вибирати рис спеціальних сортів, а не замінювати цей інгредієнт простим круглим рисом, який перетворить блюдо в звичайну кашу. З усіх сортів рису для різотто найбільш доступний Арборіо, який в процесі приготування набуває кремоподібну структуру, вбираючи в себе аромат і смак інших складових страви. До речі, рис промивати не потрібно.
  • Різотто тушкують з додаванням овочевого, рибного, грибного або курячого бульйону, але можна використовувати і звичайну воду.
  • Щоб різотто набуло в’язку консистенцію додають сир пармезан або пекоріно. Інші сорти сиру для цієї страви не підходять.
  • Гриби краще всього вибирати лісові, наприклад, білі. Але підійдуть і печериці.
  • В різотто можна покласти різні овочі, морепродукти, м’ясні інгредієнти, спеції, зелень.