Різотто з рисом, куркою і грибами
Це універсальне італійське блюдо, приготоване на основі рису. Відмінність різотто від інших рисових страва полягає в особливій кремоподібної консистенції. Різотто можна приготувати зі свіжими або сушеними грибами. Перевагу слід віддати свіжим білим грибам, але підійдуть і печериці.
Інгредієнти:
- Куряче філе — 500 г;
- Рис Арборіо — 250 г (або круглозернистий);
- Печериці — 300 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Пармезан — 150 г;
- Масло вершкове — 6 ст. л.;
- Олія оливкова — 3 ст. л.;
- Біле сухе вино — 150 мл;
- Свіжа зелень;
- Італійські трави, перець, сіль.
Спосіб приготування:
- Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями.
- Куряче філе промиваємо, відварюємо до готовності. Бульйон проціджуємо, переливаємо в окрему каструлю.
- Куряче м’ясо охолоджуємо, нарізаємо тонкою соломкою.
- Гриби промиваємо, тонко нарізаємо, обсмажуємо до м’якості (10 хвилин) у вершковому маслі. Додаємо курку, готуємо 5 хвилин.
- Бульйон доводимо до кипіння.
- В іншій сковороді розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо цибулю до ніжно-золотавого кольору. Всипаємо рис, перемішуємо, готуємо 3 хвилини. Вливаємо вино, знову все добре перемішуємо.
- Даємо провину випаруватися, вливаємо бульйон (100 мл), який підливаємо в різотто по мірі википання рідини. Рис весь час помішуємо, щоб виключити його пригорання.
- Таким чином готуємо різотто 20 хвилин, потім додаємо спеції, сіль, тертий пармезан, вершкове масло, куряче м’ясо і гриби. Масу добре перемішуємо, прогріваємо 2-3 хвилини, подаємо до столу.