Різотто з грибами

Різотто з рисом, куркою і грибами

Це універсальне італійське блюдо, приготоване на основі рису. Відмінність різотто від інших рисових страва полягає в особливій кремоподібної консистенції. Різотто можна приготувати зі свіжими або сушеними грибами. Перевагу слід віддати свіжим білим грибам, але підійдуть і печериці.
Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 г;
  • Рис Арборіо — 250 г (або круглозернистий);
  • Печериці — 300 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Пармезан — 150 г;
  • Масло вершкове — 6 ст. л.;
  • Олія оливкова — 3 ст. л.;
  • Біле сухе вино — 150 мл;
  • Свіжа зелень;
  • Італійські трави, перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями.
  • Куряче філе промиваємо, відварюємо до готовності. Бульйон проціджуємо, переливаємо в окрему каструлю.
  • Куряче м’ясо охолоджуємо, нарізаємо тонкою соломкою.
  • Гриби промиваємо, тонко нарізаємо, обсмажуємо до м’якості (10 хвилин) у вершковому маслі. Додаємо курку, готуємо 5 хвилин.
  • Бульйон доводимо до кипіння.
  • В іншій сковороді розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо цибулю до ніжно-золотавого кольору. Всипаємо рис, перемішуємо, готуємо 3 хвилини. Вливаємо вино, знову все добре перемішуємо.
  • Даємо провину випаруватися, вливаємо бульйон (100 мл), який підливаємо в різотто по мірі википання рідини. Рис весь час помішуємо, щоб виключити його пригорання.
  • Таким чином готуємо різотто 20 хвилин, потім додаємо спеції, сіль, тертий пармезан, вершкове масло, куряче м’ясо і гриби. Масу добре перемішуємо, прогріваємо 2-3 хвилини, подаємо до столу.