Овочеве рагу в мультиварці

Рагу з баклажанів і яловичини в мультиварці

Фото рагу з баклажанів і яловичини в мультиварці

Ситна, з напрочуд насиченим ароматом рагу порадує своїм дивовижним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Для цієї страви ми використовуємо яловичу вирізку і овочі: картопля, морква, баклажан, помідори, болгарський перець і цибуля. Можна додати свіжу стручкову квасоля, цукіні, білокачанну капусту та інші овочі, які опиняться під рукою.
Інгредієнти:

  • яловичина — 300 г;
  • картопля — 4 шт.;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • баклажан — 1 шт.;
  • петрушка пучок;
  • помідори — 2 шт.;
  • вода — 150 мл;
  • часник — 4 зубчики;
  • хмелі-сунелі;
  • сіль, червоний і чорний перець;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  • Встановлюємо режим «Смаження», вливаємо в каструлю трохи олії, прогріваємо його, викладаємо нарізану яловичину, обсмажуємо до рум’яної скоринки.
  • Лук очищаємо, помідори промиваємо, інгредієнти нарізаємо кубиками. Морква промиваємо, натираємо на тертці. Овочі відправляємо до м’яса. Також додаємо хмелі-сунелі, обидва види перцю і сіль. Перемішуємо.
  • У болгарського перцю видаляємо насіння, м’якоть нарізаємо брусочками.
  • Баклажани нарізаємо кубиками середнього розміру.
  • Перець і баклажан також перекладаємо в чашу.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками. Часник подрібнюємо. Інгредієнти перекладаємо в мультиварочную чашу до інших продуктів. Все ретельно перемішуємо, трохи солимо.
  • Вливаємо воду, кришку мультиварки закриваємо.
  • Встановлюємо режим «Гасіння», готуємо 60 хвилин.
  • Готове рагу викладаємо на тарілки, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.

Тепер ви знаєте, як готувати рагу в мультиварці. Приємного апетиту!
В овочевому рагу абсолютно не принципове склад і співвідношення продуктів: вони можуть бути якими завгодно. Використовуємо будь-які овочі, які ростуть на городі, знаходяться в холодильнику або продаються в найближчому магазині. Картопля, зелений горошок, капуста, кабачки, моркву, болгарський перець — чим різноманітніше набір інгредієнтів, тим смачніше виходить рагу. Щоб блюдо стало більш ситним, добре покласти в рагу м’ясні продукти: свинину, курку, яловичину, баранину. Не забуваємо про спеції та зелень — ситне, яскраве і смачне блюдо готове! Про те, як смачно приготувати овочеве рагу в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Рагу вийде смачнішим, якщо всі овочі попередньо обсмажити, потім з’єднати разом, додати води і готувати в режимі «Гасіння».
  • Щоб овочі зберегли свій зовнішній вигляд і не розвалилися в кашу, нарізайте їх на шматочки середнього, а не маленького розміру.
  • В овочевому рагу багато овочів не буває. Сміливо додавайте будь-які овочі, які опиняться під рукою: квасоля, спаржу, цвітну капусту, ріпу, баклажани, заморожений або свіжий зелений горошок, часник.
  • Овочеве рагу можна подавати по-різному: як повноцінне гаряче блюдо або холодну закуску, представлену з хлібом в якості бутербродів.
  • Баклажани перед додаванням в страву необхідно нарізати на шматочки, посипати сіллю і залишити на 15 хвилин. Так з овоча піде зайва гіркота.
  • Якщо ви додаєте в рагу помідори, то спочатку обдайте кип’ятком овочі і зніміть з них шкірку.