Рагу з баклажанів і яловичини в мультиварці
Фото рагу з баклажанів і яловичини в мультиварці
Ситна, з напрочуд насиченим ароматом рагу порадує своїм дивовижним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Для цієї страви ми використовуємо яловичу вирізку і овочі: картопля, морква, баклажан, помідори, болгарський перець і цибуля. Можна додати свіжу стручкову квасоля, цукіні, білокачанну капусту та інші овочі, які опиняться під рукою.
Інгредієнти:
- яловичина — 300 г;
- картопля — 4 шт.;
- болгарський перець — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- баклажан — 1 шт.;
- петрушка пучок;
- помідори — 2 шт.;
- вода — 150 мл;
- часник — 4 зубчики;
- хмелі-сунелі;
- сіль, червоний і чорний перець;
- олія рослинна.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
- Встановлюємо режим «Смаження», вливаємо в каструлю трохи олії, прогріваємо його, викладаємо нарізану яловичину, обсмажуємо до рум’яної скоринки.
- Лук очищаємо, помідори промиваємо, інгредієнти нарізаємо кубиками. Морква промиваємо, натираємо на тертці. Овочі відправляємо до м’яса. Також додаємо хмелі-сунелі, обидва види перцю і сіль. Перемішуємо.
- У болгарського перцю видаляємо насіння, м’якоть нарізаємо брусочками.
- Баклажани нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Перець і баклажан також перекладаємо в чашу.
- Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками. Часник подрібнюємо. Інгредієнти перекладаємо в мультиварочную чашу до інших продуктів. Все ретельно перемішуємо, трохи солимо.
- Вливаємо воду, кришку мультиварки закриваємо.
- Встановлюємо режим «Гасіння», готуємо 60 хвилин.
- Готове рагу викладаємо на тарілки, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
Тепер ви знаєте, як готувати рагу в мультиварці. Приємного апетиту!
В овочевому рагу абсолютно не принципове склад і співвідношення продуктів: вони можуть бути якими завгодно. Використовуємо будь-які овочі, які ростуть на городі, знаходяться в холодильнику або продаються в найближчому магазині. Картопля, зелений горошок, капуста, кабачки, моркву, болгарський перець — чим різноманітніше набір інгредієнтів, тим смачніше виходить рагу. Щоб блюдо стало більш ситним, добре покласти в рагу м’ясні продукти: свинину, курку, яловичину, баранину. Не забуваємо про спеції та зелень — ситне, яскраве і смачне блюдо готове! Про те, як смачно приготувати овочеве рагу в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:
- Рагу вийде смачнішим, якщо всі овочі попередньо обсмажити, потім з’єднати разом, додати води і готувати в режимі «Гасіння».
- Щоб овочі зберегли свій зовнішній вигляд і не розвалилися в кашу, нарізайте їх на шматочки середнього, а не маленького розміру.
- В овочевому рагу багато овочів не буває. Сміливо додавайте будь-які овочі, які опиняться під рукою: квасоля, спаржу, цвітну капусту, ріпу, баклажани, заморожений або свіжий зелений горошок, часник.
- Овочеве рагу можна подавати по-різному: як повноцінне гаряче блюдо або холодну закуску, представлену з хлібом в якості бутербродів.
- Баклажани перед додаванням в страву необхідно нарізати на шматочки, посипати сіллю і залишити на 15 хвилин. Так з овоча піде зайва гіркота.
- Якщо ви додаєте в рагу помідори, то спочатку обдайте кип’ятком овочі і зніміть з них шкірку.