Пшоняна каша на молоці

Пшоно-рисова каша на молоці в духовці

Це одна з варіацій всіма улюбленої каші «Дружба», в якій зібрано два різних види крупи. В духовці і рис, пшоно дуже добре пропікаються, стають надзвичайно м’якими і розсипчастими. Також ловлення в духовці краще розкриває смак і аромат всіх інгредієнтів. При бажанні можна не розбавляти молоко водою, але так виходить економніше, так і калорійність страви трохи знизиться, а от смакові якості практично не зміняться. Рис і пшоно готуються практично однакову кількість часу, тому можна відразу засипати всі продукти в одну посудину.
Інгредієнти:

  • ½ Склянки пшона;
  • ½ Склянки рису;
  • 1 ½ склянки молока;
  • 1 ½ склянки води;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 20 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промити і рис, і крупу до прозорої води, змішати в одній каструлі обидві крупи.
  • Залити в каструльку воду і довести до кипіння, потім додати молоко.
  • Довести пшоно і рис до напівготовності, додати до неї сіль, цукор і вершкове масло.
  • Зняти каструльку з вогню, ретельно перемішати вміст.
  • Перекласти пшоно-рисову кашу в горщики і закрити їх кришками.
  • Томити пшоняну кашу на молоці з рисом в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати пшоняну кашу на молоці. Приємного апетиту!
Пшоняна каша на молоці – це одна суцільна користь для організму, яка при цьому ще й смачним блюдом для всієї родини. Можна зробити його і для дітей, і для дорослих, не переживаючи про склад продукту або його калорійності. Якщо ж вивчити цікаві рецепти і прислухатися до порад від професіоналів, як готувати пшоняну кашу на молоці, то страва перевершить всі очікування:

  • Перед тим як варити пшоняну кашу на молоці, обов’язково промийте крупу в декількох водах і переберіть її від сміття. Щоб вода після промивки пшона стала прозорою, звичайно потрібно 6-7 разів її змінити;
  • Пшоняна каша на молоці буде набагато смачніше, якщо додати до неї шматочок вершкового масла в самому кінці приготування. Також після цього рекомендується дати страві настоятися під закритою кришкою хоча б 10-15 хвилин;
  • Для приготування пшоняної каші на молоці постарайтеся вибрати свіжу і якісну крупу. Її можна визначити за яскравого насиченого жовтого кольору зерняток. Вони говорять про те, що крупа ретельно відшліфована, а значить, очищена від більшості оболонок;
  • Якщо перед тим як зварити кашу на молоці, обшпарити крупу окропом, можна позбутися гіркоти, яка часто проявляється при варінні пшона;
  • Якщо вам потрібна рідка пшоняна каша на молоці, рідини повинно бути в 6 разів більше, ніж крупи. Для розсипчастої консистенції досить двох склянок молока на склянку пшона. Відповідно, якщо вибрати середнє значення, каша вийде в’язкою.