Пшоняна каша на молоці

Смачна пшоняна каша з гарбузом на молоці

Пшоняна каша на молоці з гарбузом стає набагато корисніше, смачніше й пахучіше. До того ж, якщо гарбуза подрібнити в пюре, то крупа набуває насичений помаранчевий відтінок. Виглядає таке блюдо дуже яскраво і апетитно. Скільки варити гарбуз, залежить виключно від її сорту. На це йде від 15 до 25 хвилин. Краще просто пробувати шматочки на м’якість з допомогою виделки. При бажанні можна додати гарбуз пшоняну кашу на молоці і у вигляді кубиків, не подрібнюючи овоч в пюре.
Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 2 склянки молока;
  • 300 г гарбуза;
  • 1 ч. л. солі;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 склянки води;
  • 30 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Пшоно промити, висипати в каструльку і залити його двома склянками води.
  • Відварити пшоняну кашу до готовності (приблизно 15 хвилин на середньому вогні).
  • Злити воду, що залишилася в каструлі, а кашу залити молоком.
  • Довести пшоно до готовності на повільному вогні.
  • М’якоть гарбуза нарізати невеликими шматочками і відварити в 50 мл води.
  • Коли гарбуз стане м’якою, пюрировать її з допомогою блендера.
  • Змішати пшоняну кашу на молоці з пюре з гарбуза, додати сіль і цукор, варити ще 5 хвилин на невеликому вогні під закритою кришкою.
  • У готову пшоняну кашу додати шматочок вершкового масла і ще раз все перемішати.