Смачна пшоняна каша з гарбузом на молоці
Пшоняна каша на молоці з гарбузом стає набагато корисніше, смачніше й пахучіше. До того ж, якщо гарбуза подрібнити в пюре, то крупа набуває насичений помаранчевий відтінок. Виглядає таке блюдо дуже яскраво і апетитно. Скільки варити гарбуз, залежить виключно від її сорту. На це йде від 15 до 25 хвилин. Краще просто пробувати шматочки на м’якість з допомогою виделки. При бажанні можна додати гарбуз пшоняну кашу на молоці і у вигляді кубиків, не подрібнюючи овоч в пюре.
Інгредієнти:
- 1 склянку пшона;
- 2 склянки молока;
- 300 г гарбуза;
- 1 ч. л. солі;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 склянки води;
- 30 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Пшоно промити, висипати в каструльку і залити його двома склянками води.
- Відварити пшоняну кашу до готовності (приблизно 15 хвилин на середньому вогні).
- Злити воду, що залишилася в каструлі, а кашу залити молоком.
- Довести пшоно до готовності на повільному вогні.
- М’якоть гарбуза нарізати невеликими шматочками і відварити в 50 мл води.
- Коли гарбуз стане м’якою, пюрировать її з допомогою блендера.
- Змішати пшоняну кашу на молоці з пюре з гарбуза, додати сіль і цукор, варити ще 5 хвилин на невеликому вогні під закритою кришкою.
- У готову пшоняну кашу додати шматочок вершкового масла і ще раз все перемішати.