Пшенична каша в мультиварці

Каша з пшеничної крупи з м’ясом в мультиварці

Вишукане і дуже ситна страва, приготована за цим рецептом, стане як поживним сніданком, так і прекрасним вечерею. Приготуємо пшеничну кашу з яловичиною, додамо трохи родзинок, мигдалю, апельсинової цедри і кориці, які додадуть страві неймовірний смак і аромат.
Інгредієнти:

  • крупа пшенична — 1 ст.;
  • яловичина — 400 г;
  • масло рослинне — 1 ст. л.;
  • родзинки — 3 ст. л.;
  • терта цедра апельсина — 1 ст. л.;
  • мигдаль — 3 ст. л.;
  • цибуля зелена — пучок;
  • кориця — 1/3 ч. л.;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Родзинки промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин.
  • Яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками.
  • Мигдаль нарізаємо тонкими пластинками.
  • У мультиварочную чашу вливаємо олію. Встановлюємо режим «Смаження».
  • Обсмажуємо м’ясо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
  • Пшеничну крупу ретельно промиваємо, викладаємо до м’яса. Додаємо сіль, перець. Вливаємо воду, щоб її рівень був вище інших інгредієнтів на 2 див. Готуємо під закритою кришкою в режимі «Плов» 20 хвилин.
  • Потім додаємо промитий родзинки, цедру і мигдаль. Варимо ще 40 хвилин до повної готовності страви.
  • Готову кашу посипаємо подрібненою зеленою цибулею, перемішуємо й подаємо. Прикрашаємо цілими ядрами мигдалю.

Тепер ви знаєте, як готувати пшеничну кашу в мультиварці. Приємного апетиту!
Пшенична каша — неймовірно корисна страва, яка заряджає енергією на цілий день і швидко відновлює сили після фізичних навантажень. Крім того, це блюдо відрізняється відмінним смаком і вносить різноманітність у звичний раціон. Про те, як смачно приготувати пшеничну кашу в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Пшенична крупа буває двох видів — полтавська та «Артек». Перша являє собою цільнозернове крупу, друга — роздроблену. Вважається, що промивати під проточною водою слід тільки пшеничну крупу сорту «Артек.
  • Перед варінням крупу слід перевірити на наявність сміття і різних сторонніх часток, камінців та інших предметів.
  • Заправляйте пшеничну кашу вершковим маслом, оливковою або лляною олією. Це значною мірою збагатить її смак.
  • Пшенична каша чудово поєднується з сухофруктами, фруктовим варенням, згущеним молоком, медом, горіхами, ягодами. Завдяки цим інгредієнтів каша може стати як ситним, так і дієтичним блюдом.
  • Пшенична каша підходить для дієтичного раціону, вона має невисоку калорійність (300 ккал) і низький глікемічний індекс. Однак у цьому випадку слід виключити молоко і жирні підливи. Ідеальний варіант — каша з ягодами або відвареної яловичиною.