Каша з пшеничної крупи з м’ясом в мультиварці
Вишукане і дуже ситна страва, приготована за цим рецептом, стане як поживним сніданком, так і прекрасним вечерею. Приготуємо пшеничну кашу з яловичиною, додамо трохи родзинок, мигдалю, апельсинової цедри і кориці, які додадуть страві неймовірний смак і аромат.
Інгредієнти:
- крупа пшенична — 1 ст.;
- яловичина — 400 г;
- масло рослинне — 1 ст. л.;
- родзинки — 3 ст. л.;
- терта цедра апельсина — 1 ст. л.;
- мигдаль — 3 ст. л.;
- цибуля зелена — пучок;
- кориця — 1/3 ч. л.;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Родзинки промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин.
- Яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками.
- Мигдаль нарізаємо тонкими пластинками.
- У мультиварочную чашу вливаємо олію. Встановлюємо режим «Смаження».
- Обсмажуємо м’ясо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Пшеничну крупу ретельно промиваємо, викладаємо до м’яса. Додаємо сіль, перець. Вливаємо воду, щоб її рівень був вище інших інгредієнтів на 2 див. Готуємо під закритою кришкою в режимі «Плов» 20 хвилин.
- Потім додаємо промитий родзинки, цедру і мигдаль. Варимо ще 40 хвилин до повної готовності страви.
- Готову кашу посипаємо подрібненою зеленою цибулею, перемішуємо й подаємо. Прикрашаємо цілими ядрами мигдалю.
Тепер ви знаєте, як готувати пшеничну кашу в мультиварці. Приємного апетиту!
Пшенична каша — неймовірно корисна страва, яка заряджає енергією на цілий день і швидко відновлює сили після фізичних навантажень. Крім того, це блюдо відрізняється відмінним смаком і вносить різноманітність у звичний раціон. Про те, як смачно приготувати пшеничну кашу в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:
- Пшенична крупа буває двох видів — полтавська та «Артек». Перша являє собою цільнозернове крупу, друга — роздроблену. Вважається, що промивати під проточною водою слід тільки пшеничну крупу сорту «Артек.
- Перед варінням крупу слід перевірити на наявність сміття і різних сторонніх часток, камінців та інших предметів.
- Заправляйте пшеничну кашу вершковим маслом, оливковою або лляною олією. Це значною мірою збагатить її смак.
- Пшенична каша чудово поєднується з сухофруктами, фруктовим варенням, згущеним молоком, медом, горіхами, ягодами. Завдяки цим інгредієнтів каша може стати як ситним, так і дієтичним блюдом.
- Пшенична каша підходить для дієтичного раціону, вона має невисоку калорійність (300 ккал) і низький глікемічний індекс. Однак у цьому випадку слід виключити молоко і жирні підливи. Ідеальний варіант — каша з ягодами або відвареної яловичиною.