Смачний плов з куркою в каструлі
Фото смачного плову з куркою в каструлі
Якщо під рукою немає відповідної посуди, то можна приготувати
плов і в звичайній каструлі. Він буде трохи відрізнятися від традиційного
узбецького страви, тим не менш, збереже ніжний смак і аромат.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500г;
- Рис – 300г;
- Цибуля – 1шт;
- Морква – 2шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Зіра;
- Сіль, перець.
Як приготувати плов з куркою в каструлі:
1.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти;
2.
Часник подрібнити ножем або пресом;
3.
Філе промити і нарізати однаковими кубиками по 3-4см;
4.
Моркву і цибулю викласти на розігріту сковороду і
обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору;
5.
Додати на сковороду філе, перемішати, збільшити вогонь
і смажити 5 хвилин;
6.
Перекласти вміст сковороди в каструлю;
7.
Промити рис і викласти поверх обжарювання;
8.
300мл кип’яченої води змішати з приправами і залити в
каструлю;
9.
Додати ще води, щоб рис був покритий на 2см;
10. Максимально
зменшити вогонь і варити 20 хвилин;
11. Часникові
зубчики розрізати навпіл і занурити в рис;
12. Дати
плову настоятися 10-15 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати плов з куркою. Приємного апетиту!
Плов з куркою – непроста, але дуже смачна страва. Якщо
знати, як приготувати його в домашніх умовах, то можна легко зібрати за
столом всю сім’ю або велику компанію друзів. Зробити ароматний розсипчастий плов
допоможуть поради професіоналів:
- Рис обов’язково промивати в чистій воді не менше трьох разів;
- Якщо під рукою немає басматі, можна використовувати круглий або
довгозернистий рис; - Курку не слід різати занадто дрібно – вона повинна
рівномірно пропектися. Краще всього підійдуть кубики зі стороною 3-4см; - Візитною карткою справжнього узбецького плову вважається
запечений цілком часник. Для цього його просто потрібно «втопити» в плов на
завершальному етапі приготування; - Для плову важливі правильно підібрані приправи. Початківцям
кулінарам краще скористатися готовими сумішами «Для плову».