Плов з куркою

Плов з куркою і грибами на сковорідці

Фото плову з куркою і грибами на сковорідці

Для цього рецепта знадобиться чавунна сковорода з високими
бортами. Гриби можна вибирати на свій смак, головне, щоб вони були свіжі.
Завдяки їм, плов стане ще більш ароматним, ситним і поживним.
Інгредієнти:

  • Куряче філе – 900г;
  • Рис – 400г;
  • Морква – 2шт;
  • Цибуля – 1шт;
  • Гриби – 100г;
  • Часник – 2 головки;
  • Сушений барбарис – 20шт;
  • Перець горошком – 4шт;
  • Зіра – 2ч.л.;
  • Червоний перець – 1/2ч.л.;
  • Сіль – 2ч.л.;
  • Рослинну олію – 100мл.

Як приготувати плов з куркою на сковороді:
1.
На сковорідку налити олію, розігріти;
2.
Курку нарізати кубиками, викласти на сковороду і
обсмажувати 10 хвилин;
3.
Цибулю і моркву очистити, нарізати соломкою і додати до
курці;
4.
Вміст сковороди перемішати, зробити вогонь і менше
тушкувати 20 хвилин під закритою кришкою;
5.
Гриби нарізати шматочками середньої величини, викласти до
основного блюда і продовжувати тушкувати ще 10 хвилин;
6.
Часник очистити від лушпиння, не порушуючи цілісність
голівки і занурити в обжарку;
7.
Посипати плов спеціями, рівномірно розподіляючи їх по
всій поверхні;
8.
Промити рис і висипати в сковороду;
9.
Залити рис водою, з розрахунку 2 склянки води на 1 склянку
рису;
10. Накрити
сковороду кришкою і варити 25 хвилин.